Terugblik op Radboud Impact Day

Donderdag 18 november was het Radboud Impact Day. Dankzij jullie hulp hebben we onze ‘Influencer worden?’-video, waarin we aandacht vroegen voor de consumptiemaatschappij, onder miljoenen mensen verspreid. Daarnaast brachten we het nieuws dat alle Radboudstudenten te maken krijgen met het onderwerp duurzaamheid in hun studieprogramma. We delen graag de resultaten en reacties met je.

Waar draaide het om?

In deze video leggen Daniël Wigboldus, voorzitter van het college van bestuur, Marije Klomp, programmadirecteur Duurzaamheid, studenten Gina en Marie-Sophie, alumnus Bas, en influencer Jessie van het Zero Waste Project dit nog eens uit:

Resultaten en reacties

Diverse media, van krant tot radio en tv, besteedden er aandacht aan. We zijn er samen binnen één dag in geslaagd om onze boodschap te verspreiden. En we kunnen wel stellen dat deze veel reacties heeft losgemaakt. In onderstaande infographic vind je een overzicht van de belangrijkste resultaten en een aantal reacties.

Terugblik op Radboud Impact Day

Kritische opmerkingen

We ontvingen ook kritische opmerkingen over hoe de Radboud Universiteit zelf in de bedrijfsvoering omgaat met duurzaamheid. Programmadirecteur duurzaamheid Marije Klomp: ‘Het is goed dat we concrete suggesties en feedback ontvingen. Ze zijn allemaal genoteerd. Op een aantal van de genoemde onderwerpen doen en ontwikkelen we al veel, maar dit is niet altijd zichtbaar. Op andere punten zorgt Impact Day hopelijk voor de nodige versnelling. We pakken dit de komende weken met betrokkenen in de bedrijfsvoering op en komen hier binnenkort op terug’.

Meer weten?

Wil je meer weten over de campagne of de video nog eens terugkijken? Kijk dan op www.jebentnodig.nl. Vragen, feedback, of ideeën kun je mailen naar communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl).