Foto Radboud Kids! Op het eiland
Foto Radboud Kids! Op het eiland

Terugblik Wetenschapsfestival Radboud Kids 2023

Van een nagespeelde rechtszaak tot sportieve proefjes over ons hart midden in de natuur van het Stadseiland Veur-Lent. Op 9 mei vond het wetenschapsfestival 'Radboud Kids' plaats op Stadseiland Veur-Lent bij Nijmegen, georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt. 

In 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Om dit te vieren vinden er verschillende lustrumactiviteiten plaats. Eén van deze activiteiten is een wetenschapsfestival voor basisschoolleerlingen op 9 mei en werd georganiseerd door het WKRU.

Ruim 400 leerlingen van verschillende basisscholen brachten op die dag een bezoek aan het stadseiland. Enthousiaste onderzoekers van de Radboud Universiteit namen bij acht verschillende stations de leerlingen mee in de wereld van hun onderzoek middels verschillende leuke en leerzame activiteiten. De onderwerpen waren op diverse manieren te linken aan het eiland: sport en bewegen, natuur, rivieren en de geschiedenis van Nijmegen.

Door onderzoekende activiteiten te doen, ervaren kinderen dat wetenschap beoefenen een actieve bezigheid is, die je samen met elkaar doet en waar nieuwsgierigheid en plezier voorop staan.

Dit was Radboud Kids!

Contactinformatie