Temperatuur
Temperatuur

Thermostaat blijft op 19 graden

Vanaf april is de thermostaat in stapjes omlaag gegaan naar 19 graden. Tijdens een evaluatie bleek dat er voldoende redenen zijn om dit voorlopig zo te houden.

Op de gasmarkten heerst er nog altijd grote schaarste, de prijzen blijven hoog en het gas dát we gebruiken (LNG) heeft een hogere CO2 footprint dan het vertrouwde Groningen gas. 

Lager verbruik

Op de gasmeters zien we dat het gasverbruik van de Radboud Universiteit in 2022 ruim 20% lager ligt dan in 2021. Het terugdraaien van de thermostaat is niet de enige oorzaak. Zo was 2021 ook een behoorlijk koud jaar en is 2022 tot nu toe juist erg zacht.

Beter merkbaar

De komende periode zal de verlaagde temperatuur in de gebouwen beter merkbaar zijn. We verwarmen tot 19 graden en we koelen vanaf 23 graden. Het warme weer zorgde er in zomerperiode nog voor dat het in de gebouwen vaak warmer was dan 20 graden, maar dat zal de komende tijd steeds minder vaak het geval zijn.

Meer bewegen

Vooral als je veel achter je bureau zit, kun je het sneller koud krijgen. Je kunt natuurlijk een extra laagje kleding aantrekken of een dekentje over je benen leggen. De makkelijkste manier om het warmer te krijgen is door meer te bewegen. Dit is niet alleen goed voor de algehele gezondheid van je lichaam, maar werkt ook tegen koude handen. Dus sta regelmatig op, vergader staand, of doe een workout van het Radboud Sportcentrum.

Medische redenen

Mensen voor wie 19 graden om medische redenen te laag is, kunnen contact opnemen met het Service Centre.