Tom Heskes
Tom Heskes

Tom Heskes nieuwe vicedecaan onderzoek FNWI

Het College van Bestuur heeft Prof. Dr. Tom Heskes benoemd tot vicedecaan onderzoek van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Heskes volgt Prof. Dr. Richard van Wezel op per 1 september 2023.

Prof. Tom Heskes is hoogleraar Data Science. Hij doet onderzoek naar kunstmatige intelligentie, machinaal leren en data science. Hij maakt gebruik van kansrekening en statistiek om nieuwe data science methoden te ontwikkelen en beter te begrijpen. Causaliteit, hoe oorzaak en gevolg te achterhalen uit "big data", heeft hierbij in het bijzonder zijn interesse. De ontwikkelde technieken worden ingezet binnen allerlei projecten, met name binnen de gezondheidszorg en industrie.

Tom Heskes was eerder directeur van het onderzoeksinstituut voor Computing en Information Science en het onderwijsinstituut Informatica & Informatiekunde. Als voormalig directeur en mede-oprichter van spin-off bedrijven, heeft hij uitgebreide ervaring met praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie en machinaal leren. Hij is daarnaast nauw betrokken bij de master specialisatie Data Science en initiator van Radboud AI.

Contactinformatie

Gaat over persoon
prof. dr. T.M. Heskes (Tom)