Opening Academisch Jaar 2022-2023
Opening Academisch Jaar 2022-2023

Universiteitspenning voor Peter Hagoort en Bianca van Oijen

Dit jaar reiken we de Radboud Universiteitspenning in brons en in zilver uit. Jaarlijks wordt de universiteitspenning uitgereikt aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Radboud Universiteit. Professor Peter Hagoort neemt dit jaar de zilveren en Bianca van Oijen de bronzen Universiteitspenning in ontvangst. Zij ontvangen de penningen tijdens de Opening Academisch Jaar op 4 september 2023.

Peter Hagoort

Professor Peter Hagoort is sinds 1999 verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij is de oprichter van het Donders Instituut, hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap en directeur van het Max Planck Institute for Psycholinguistics.

De Jury waardeert Peter Hagoort als een zeer uitzonderlijk wetenschapper, die in drie decennia een indrukwekkend wetenschappelijk oeuvre heeft opgebouwd met een enorme, wereldwijde impact, en met een zeer grote betekenis voor de Radboud Universiteit in het algemeen. Hij heeft aan de basis gestaan van de totstandkoming van het Donders Instituut en vervolgens heeft hij een prominente rol gespeeld bij de uitbouw ervan. Hij is daarnaast een getalenteerd leider die inspireert en in lastige situaties zijn collega’s van adviezen voorziet. De Jury ziet hem als een van de meest vooraanstaande en invloedrijke wetenschappers van de Radboud Universiteit, die generaties van studenten en wetenschappers heeft geïnspireerd, evenals duizenden mensen buiten de wetenschap. Hij is een onbetwiste ambassadeur van de Radboud Universiteit.

Bianca van Oijen

Bianca van Oijen is al sinds 1999 aan de Radboud Universiteit verbonden. Een groot  gedeelte van haar carrière heeft ze bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid gewerkt, waarvan de laatste jaren als Manager HR. In januari 2023 maakte zij de overstap naar de Faculteit der Letteren.

Bianca van Oijen is een zeer deskundige, geëngageerde en consciëntieus werkende HR-professional met een afgewogen beoordelingsvermogen, die binnen diverse faculteiten een blijvend stempel heeft gedrukt op het HR-beleid. Binnen de faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft zij het facultaire HR-beleid op een zeer deskundige manier van de grond af opgebouwd en vormgegeven, terwijl zij uitgroeide van jongste HR-medewerker tot hoofd HR. Dat doet zij op een opgewekte manier, integer en gedreven. Ook is het duidelijk dat zij de fine line weet te vinden tussen streng zijn en mensen meekrijgen, ook als het moeilijk is, en dat zij het talent heeft om mensen te begeleiden en te motiveren. Bianca van Oijen vult haar functie exceptioneel goed in. Ze speelt een verbindende rol en kan met iedereen overweg. Zo’n personeelsfunctionaris wens je elke faculteit toe.

Contactinformatie

Bekijk alle informatie over Opening Academisch Jaar op ru.nl/oaj