Medewerkers en studenten graven in een moestuin
Medewerkers en studenten graven in een moestuin

Update Community Garden

Word jij ook enthousiast van het idee van een moestuin op de campus? Goed nieuws! Sinds afgelopen zomer wordt een stukje land bij de Hortus omgetoverd tot een bloeiende moestuin. Hier lees je de laatste updates. Help jij ook mee?

Wat is er afgelopen semester gedaan?

De eerste stappen zijn gezet om het braakliggend stuk land naast de Hortus om te toveren tot een community garden. Op 27 juni heeft er een brainstorm plaatsgevonden en na de zomer is er een commissie opgesteld die het plan handen en voeten gaat geven.

In het najaar is de grond afgegraven, heeft er bodemonderzoek plaatsgevonden en is de afgegraven plek weer gevuld met goede aarde. Er is een plattegrond gemaakt voor de moestuin en de eerste bloembollen zijn geplant die we hopelijk mooi gaan zien opkomen in het voorjaar.

En nu?

Naast wat er al geplant is, is er nog genoeg plek voor andere groentes. Er is een opbergschuurtje en tuingereedschap ingekocht (mede mogelijk gemaakt door de PV Radboud) waardoor we lekker aan de slag kunnen gaan.

In het voorjaar willen we de tuin openstellen voor wie er maar in wilt werken – het heet niet voor niets een Community Garden 😊 het is een tuin van ons allemaal.

Er kan nog van alles gebeuren. Denk aan zaaien en oogsten maar ook aan bordjes maken voor wat waar staat, onkruid wieden, bankjes plaatsen, route duidelijker aangeven, … etc.

Wil je meehelpen?

Vanaf nu houden we geinteresseerden op de hoogte via een Microsoft Teams-groep. Wil je meehelpen in de Radboud community garden of weten wat er allemaal gebeurt?

Word lid van de Teamsgroep

Je vindt daar ook de plattegrond en de zaaikalender.

Contactinformatie

De Radboud community garden is een initiatief van Frederique van Alfen-Las (Campus & Facilities), Annemarijke Graat (HR) en Hannah Markusse (Academic Affairs). Voor vragen of opmerkingen neem je contact op met: