Portretfoto Geert Corstens
Portretfoto Geert Corstens

Van der Grintenlezing 2023 met Geert Corstens

De Van der Grintenlezing vindt dit jaar plaats op donderdag 19 oktober 2023 tijdens de feestelijke lustrumweek van de Radboud Universiteit. In de Van der Grintenlezing nodigt de Nijmeegse rechtenfaculteit jaarlijks een bekende spreker uit. Deze spreker geeft een interessante lezing die gratis toegankelijk is voor alumni, studenten en medewerkers van de faculteit. De Van der Grintenlezing wordt dit jaar uitgesproken door prof. mr. Geert Corstens. Hij was dertien jaar lang hoogleraar Strafrecht in Nijmegen. In 2008 werd Corstens benoemd tot President van de Hoge Raad.

Wegens het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit worden dit jaar zeven eredoctoraten uitgereikt. Prof. mr. Geert Corstens ontvangt een eredoctoraat namens de rechtenfaculteit en is tevens uitgenodigd om de jaarlijkse Van der Grintenlezing uit te spreken. Voorafgaand aan de lezing vindt er bovendien een congres plaats met als thema 'De rechter in de rechtsstaat'.

Het congres start om 11.30 uur met een lunch. Daarna volgen lezingen van oud-voorzitter van het Grondwettelijk Hof Marc Bossuyt, raadsheer Hoge Raad Tamara Trotman en advocaat en hoogleraar Jonathan Soeharno. Om 16.00 uur wordt de twintigste Van der Grintenlezing uitgesproken. U kunt zich voor zowel het congres als de lezing aanmelden.

> Meer informatie over het programma en aanmelden.

 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Thema
Recht