Wifi laptop en telefoon
Wifi laptop en telefoon

Vanaf 25 juli verandert phishing-filter van je mailbox

Vanaf 25 juli wordt de huidige e-mailbeveiliging Proofpoint vervangen door Exchange Online Protection (EOP). Dit nieuwe systeem beveiligt je mailbox nog beter tegen spam en phishing-mails. Sommige functies in je mailbox veranderen door deze wijziging.

Momenteel ontvang je van het huidige systeem Proofpoint regelmatig een mail met een lijstje van potentieel schadelijke e-mails die door beveiligingsfilters worden tegengehouden. Ook het nieuwe Exchange Online Protection stuurt regelmatig een overzicht van onderschepte e-mails, alleen is de indeling ervan anders.

Ook de knop voor het rapporteren van phishing-mails en spam verandert. Deze knop in Outlook heet nu ‘Report’. Na de wijziging wordt die vervangen door de knop ‘Report Message’. De functie ervan is hetzelfde als de huidige knop.

Geleidelijke overgang

De wijziging van de e-mailbeveiliging wordt vanaf 25 juli geleidelijk doorgevoerd. Tijdens de vakantieperiode kan het voorkomen dat je tijdelijk van beide beveiligingssystemen mails ontvangt met een samenvatting van tegengehouden mails. Daarnaast is het mogelijk dat je zowel de oude als de nieuwe versie van de rapportageknop in Outlook ziet. De werkzaamheden worden afgerond vóór de start van het nieuwe collegejaar op 4 september. Vanaf dat moment zal alleen de nieuwe versie zichtbaar zijn.

Uitzondering science-mailbox

Binnen je ru.nl mailbox kun je onderschepte e-mails bekijken en na beoordeling zelf weer vrijgeven. Medewerkers en studenten met een science-mailbox kunnen onderschepte e-mails niet zelf bekijken of vrijgeven. Neem daarvoor contact op met de helpdesk van FNWI.

Contactinformatie

Hulp nodig? Neem dan contact op met de ICT-Helpdesk (geopend op werkdagen van 8:00 - 17:30). 

Organizational unit
Information & Library Services