Portret Vera Blazevic

Vera Blazevic wint de prijs voor AACSB's 2024 Class of Influential Leaders

Dr. Vera Blazevic, universitair hoofddocent Marketing, heeft de prijs gewonnen voor AACSB's 2024 Class of Influential Leaders. Met deze onderscheiding is Vera een van de 22 onderzoekers van business schools die door AACSB International werden geëerd. Dit jaarlijkse initiatief erkent opmerkelijke alumni en onderzoekers van AACSB-geaccrediteerde business schools wiens werk een positieve verandering in de zakenwereld en de maatschappij als geheel stimuleert.

Met haar expertise over het gebruik van GenAI voor het verantwoord managen van (creatieve) bedrijfstaken, adviseert Vera organisaties, opleiders en beleidsmakers over de voordelen en risico's van GenAI. Daarmee geeft ze invulling aan de missie van onze faculteit: 'verantwoord bestuur voor duurzame samenlevingen'. Daarnaast doet Vera onderzoek naar de verantwoorde inzet van GenAI in creatieve taken om tot een beter begrip te komen van hoe en onder welke voorwaarden professionals GenAI kunnen inzetten. Op die manier draagt haar onderzoek bij aan de verantwoorde integratie van GenAI in werkcontexten en de maatschappij.

Ook in het onderwijs wees Vera op het belang van AI-tools om het bewustzijn te vergroten en het gesprek hierover aan te gaan. Vera coacht docenten, geeft feedback over hoe ze het onderwijs kunnen innoveren met behulp van AI en geeft studenten feedback op hun opdrachten.

Haar onderzoek biedt dus nieuwe en fundamentele inzichten en richtlijnen over hoe en wanneer menselijke (innovatie)taken op verantwoorde wijze kunnen worden uitgebreid met GenAI, wat niet alleen relevant is voor professionele werkomgevingen, maar ook voor onderwijspersoneel en beleidsmakers. Dit is belangrijk omdat we professionals moeten voorbereiden op een wereld met GenAI, waarin AI niet de mens zal vervangen, maar de mens met AI de mens zonder AI zou kunnen vervangen.

De faculteit feliciteert Vera met deze eervolle erkenning!

Meer weten over The Influential Leaders van de AACSB? Klik hier.