Verklaring Rector Magnificus naar aanleiding van bericht in de Gelderlander

In aanvulling op het bericht van de Raad van Toezicht van de Radboud Universiteit laat de rector magnificus het volgende weten:

“Naar aanleiding van het bericht dat de universiteit vandaag heeft gepubliceerd, wil ik een aanvullende reactie geven.

In de volle omvang is tot mij doorgedrongen hoezeer twee opmerkingen, die ik in januari 2017 kort achter elkaar maakte tijdens een informeel gesprek op een evenement, een medewerker hebben geraakt. Dat trek ik me zeer aan. Hoewel ik destijds geen enkele intentie had om seksueel intimiderend over te komen, is dat helaas wel gebeurd. Daar ben ik heel erg van geschrokken.

De twee opmerkingen die ik maakte, had ik niet moeten maken. Ik betreur dit ten zeerste. Helaas kan ik dit niet meer ongedaan maken. Wel maak ik nu ook publiekelijk mijn excuses.

Uiteraard ben ik mij als rector bewust van mijn voorbeeldfunctie. Mede daarom spijt mij dit voorval bijzonder. Een harde les, die mij iedere dag weer bewust maakt van het belang van mijn gedrag en woorden. Het gesprek over ongewenst gedrag moeten wij blijvend voeren, ook op onze universiteit.

Voor de betreffende medewerker hoop ik van harte dat het lukt deze voor de medewerker zeer nare ervaring achter zich te laten.”