Student met nieuwe Refterburger van Beyond Meat.
Student met nieuwe Refterburger van Beyond Meat.

Vernieuwde plantaardige Refterburger van Beyond Meat

Tijdens de Nationale Week zonder Vlees hebben werden er meer dan 1600 Beyond Meat Burgers uitgedeeld. En wat blijkt uit de bijbehorende enquête die door 350 mensen werd ingevuld? Ruim 92% van jullie zou de plantaardige burger graag in De Refter terugzien. Een overtuigend aantal! Daarom staat hij nu standaard op de menukaart bij Angus.

Je bestelt de vernieuwde Refterburger bij de corner van Angus: met of zonder kaas, in enkele of dubbele variant. Een panel van proevers deed dat al: bekijk de eerste reacties op Instagram. Voor wie er écht geen genoeg van kan krijgen staat Beyond Meat ook met een food truck op de introductiemarkt op 19 augustus.

Beyond Meat maakt sinds 2009 producten die dezelfde smaak en textuur hebben als dierlijk vlees, maar een aantal grote voordelen bieden voor het milieu. Hun merkbelofte, Eat What You Love™, vertegenwoordigt het sterke geloof dat er een betere manier is om onze toekomst te beschermen en dat alle positieve keuzes die we maken – hoe klein ook – daarbij helpen.

Op naar 80% plantaardig

Dat geloof sluit aan bij de duurzaamheidsdoelen van de Radboud Universiteit. Onze dagelijkse keuzes rondom eten en drinken zijn van invloed op de wereld om ons heen, en spelen daarom een belangrijke rol in het streven naar duurzaamheid op de campus. We kiezen voor seizoensgebonden en natuurlijke producten van dichtbij, beperken voedselverspilling tot een minimum en stimuleren keuzes die beter zijn voor het milieu: daarom is de burger van Beyond Meat ook wat goedkoper dan de rundvleesvariant.

Op dit moment is 75% van het aanbod van de horecagelegenheden op de campus vegetarisch of plantaardig, en dat van de catering volledig. Samen werken we toe naar minimaal 80% plantaardig. Meer weten? Lees hier verder over duurzaamheid in eten en drinken.

Zelf aan de slag 

Wil je zelf ook graag bijdragen aan een duurzame campus? Er zijn verschillende initiatieven, voor medewerkers en studenten. Zo is er veel te mogelijk binnen je opleiding of in een eigen onderzoek – en zijn er groepen die zich bezighouden met duurzaamheid op allerlei verschillende vlakken.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Campus & Facilities, Food & Beverage
Thema
Duurzaamheid