Ebook met gedrukte boeken op de achtergrond
Ebook met gedrukte boeken op de achtergrond

Verplichte literatuur als e-book

De Library of Science schaft indien mogelijk óók een e-book aan van verplichte of aanbevolen literatuur. Deze e-books staan per vakgebied gerangschikt in deze gids. Met de speciale URL die er bij staat kun je als docent naar het boek linken in studiemateriaal en op Brightspace. Studenten kunnen ze zo ook thuis inzien of downloaden en je hoeft geen rekening te houden met auteursrecht. 

Proxylink 

E-books staan achter een betaalmuur. Dit betekent dat een medewerker of student buiten de campus ze alleen kan gebruiken als zij of hij ingelogd is. Dat kun je bewerkstelligen door er een proxy-link voor te zetten. Dan komt er namelijk een login-scherm. Op die manier kan iedereen van de Radboud Universiteit met de RU-inlog ook buiten de campus bij onze abonnementen. 

Een proxylink is zo gemaakt: je zet deze link: https://ru.idm.oclc.org/login?url= vóór de URL waar je naar wil linken. Een proxylink van dit boek: https://doi.org/10.1093/acprof:oso/9780195316957.001.0001 wordt dus: https://ru.idm.oclc.org/login?url=https://doi.org/10.1093/acprof:oso/9780195316957.001.0001 

In deze online studiegids e-literatuur FNWI staan de proxylinks al bij elk boek. Docenten kopiëren deze link in hun onderwijsmateriaal. Studenten kunnen op de link van het boek klikken om het te downloaden of in te zien, zowel thuis, als op de campus. 

Contactinformatie

Niet alle studieliteratuur is verkrijgbaar als e-book voor bibliotheekgebruik. Mis je iets? Neem infobfac [at] ubn.ru.nl (contact met ons op), dan kijken we naar de mogelijkheden.

Organisatieonderdeel
Library of Science