Vicevoorzitter Wilma de Koning weg van de Radboud Universiteit

Vrijdag 30 april vertrekt Wilma de Koning als vicevoorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Op 1 juni treedt ze in dienst van de KNAW, waar ze per 1 juli algemeen directeur is.

Merel van Vroonhoven, voorzitter Raad van Toezicht van de Radboud Universiteit: ‘Wilma de Koning heeft in de afgelopen acht jaar een cruciale bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze universiteit. Mede door haar inzet kreeg duurzaamheid een centrale rol in onze strategie, zijn belangrijke stappen gezet op het terrein van diversiteit en leiderschap en is een professionaliseringsslag gemaakt ten aanzien van de ondersteunende functies. Wij zijn haar zeer dankbaar en wensen haar veel succes in haar nieuwe functie.’

Een fysieke afscheidsbijeenkomst voor medewerkers en studenten was vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Via een speciale webpagina met interviews en video’s over en met Wilma de Koning kijkt de universiteit terug op de afgelopen acht jaar.

De procedure voor de opvolging van Wilma de Koning is door de Raad van Toezicht van de Radboud Universiteit in gang gezet. Zodra de naam bekend is, zal de Raad van Toezicht daarover berichten via de website van de universiteit.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.