Vijf jaar OnePlanet

Vijf jaar OnePlanet: Gelderse innovaties met wereldwijde impact

Vijf jaar geleden ging OnePlanet van start, een innovatiecentrum waarin microchip-onderzoekscentrum imec, Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit en Radboudumc samenwerken. Sinds die start in 2019 is OnePlanet uitgegroeid tot een gedegen organisatie op het gebied van nano- en digitale technologie in landbouw, voeding, gezondheid en milieu. Van de ontwikkeling van innovaties tot het vermarkten ervan, OnePlanet werkt aan het hele spectrum. In elke fase daarvan werkt zij nauw samen met bedrijven, van het Gelderse mkb tot en met nationale en internationale industriële partners.

Met meer dan 100 medewerkers, kantoren in Wageningen en Nijmegen, uitgebreide laboratoriumfaciliteiten en vernieuwende onderzoeksprogramma's heeft OnePlanet de afgelopen 5 jaar aan baanbrekende innovaties gewerkt op het snijvlak van landbouw, voeding, gezondheid, milieu en hightech. Die innovaties dragen bij aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen, zoals de stikstofcrisis, klimaatverandering en de druk op de zorg. OnePlanet combineert daarvoor domeinexpertise met expertise op het gebied van sensoren, sensor-connectiviteit en data science/kunstmatige intelligentie tot applicatie-innovaties.

Daarnaast heeft het bloeiende OpenEducation-programma en de samenwerking met MKB in de regio bijgedragen aan het succes van het centrum.

Om deze mijlpaal te vieren, organiseerde OnePlanet Research Center op 3 april 2024 een dynamische middag waarin niet alleen werd teruggeblikt op de behaalde resultaten maar ook vooruit werd gekeken.

Executive report

Bekijk hier het executive report: Vijf jaar OnePlanet Research Center – Gelderse innovaties met wereldwijde impact 2019-2024

Dit is de wc van straks

Omroep Gelderland was aanwezig bij de jubileumbijeenkomst en maakte daar een videoverslag van. Zie ook 'Dit is de plee van straks', Omroep Gelderland.

Innovatie, Natuur, Zorg & Gezondheid