Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 20 van 851 resultaten
 • Portretfoto Geert Litjens, hoogleraar AI voor analyse van medische beelden in de pathologie en radiologie

  Geert Litjens benoemd tot hoogleraar Al voor analyse van medische beelden in de pathologie en radiologie

  Geert Litjens is benoemd tot hoogleraar Al voor analyse van medische beelden in de pathologie en radiologie aan het Radboudumc. Litjens ontwikkelt zelflerende computersystemen, die per ziektebeeld beschikbare diagnostiek van een patiënt analyseren.

 • Jeroen Boogaarts

  Jeroen Boogaarts benoemd tot hoogleraar Open en endovasculaire neurochirurgie

  Jeroen Boogaarts is benoemd tot hoogleraar Open en endovasculaire neurochirurgie aan het Radboudumc/de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek richt zich op verschillende behandelingen van een specifieke vorm van een hersenbloeding, het aneurysma. Op vrijdag 2 juni houdt hij zijn inaugurele rede aan de Radboud Universiteit.

 • Invoer vakantie-uren

  Deadline vervallen wettelijke vakantie-uren

  Indien je niet al je verlofuren gebruikt, kunnen deze uren vervallen. Per 1 juli aanstaande vervallen de ongebruikte wettelijke vakantie-uren van 2022. 

 • Vossen in het bos bij de Radboud Universiteit

  Natuurgluren brengt verborgen natuur op de campus in beeld

  In het kader van het project 'natuurgluren' zijn er meerdere wildcamera's op de campus opgehangen, waarmee beelden van de natuur worden verzameld.

 • Berchmanianum

  Jaarverslag 2022: kansen na corona

  Het jaarverslag 2022, beschikbaar in het Nederlands en in het Engels, biedt ruimte voor persoonlijke terugblikken en reflectie.

 • Zwart gat

  Alles zal uiteindelijk verdampen, niet alleen zwarte gaten

  Stephen Hawking had niet helemaal gelijk over zwarte gaten, blijkt uit onderzoek van Michael Wondrak, Walter van Suijlekom en Heino Falcke van de Radboud Universiteit. Door Hawking-straling zullen niet alleen zwarte gaten verdampen, maar alles.

 • Radboud Universiteit doet het iets beter in ranking Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  Radboud Universiteit doet het wederom iets beter in ranking Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  In de THE Impact Ranking 2023 is de Radboud Universiteit op ongeveer dezelfde plek gebleven als in 2022. Wel is de overall score hoger en zijn we relatief ook gestegen in de ranking waaraan steeds meer universiteiten deelnemen.

 • nomineer alumnus alumni award

  Welke alumnus inspireert jou?

  Nomineer een alumnus van de Radboud Universiteit voor de Alumni Award 2023. Een alumnus die in het eigen vakgebied iets speciaals heeft gerealiseerd, vooruitgang brengt, van maatschappelijke betekenis is en buiten de gebaande paden durft te treden.

 • Marijke Pe vertrekt als secretaris van de universiteit

  Marijke Pe vertrekt 1 september als secretaris van de universiteit en de raad van toezicht alsook als directeur van het bestuursbureau van de Radboud Universiteit. Zij is benoemd tot waarnemend griffier van de Staten van Zuid-Holland.

 • Close-up foto van een menselijk oor

  Algoritmes voor betere cochleaire implantaten ontvangen NWO-subsidie

  Het bestuur van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen kent financiering toe aan een project van de Radboud Universiteit. Binnen het OtoControl 2.0-project worden algoritmes ontwikkeld die betere cochleaire implantaten moeten opleveren.

 • Groepsfoto van de USR 2022-2023

  USR Column juni

  Deze maand is de column van de Universitaire Studentenraad geschreven door Isa Witteveen, studentlid USR en student geneeskunde en onderwijswetenschappen. Waaroom is studenteninspraak nou eigenlijk zo belangrijk?

 • Jongen in Radboud hoodie tijdens de Radboud Intro

  Word mentor voor nieuwe internationale studenten

  Word een mentor voor internationale uitwisselings- en (pre)masterstudenten tijdens de Radboud Intro van 20-27 augustus.

 • Wifi laptop en telefoon

  Wifi-netwerk Eduroam op sommige apparaten mogelijk onbruikbaar na update

  Op woensdag 14 juni 2023 wordt het huidige wifi-netwerk van Eduroam geüpdatet. Enkele telefoons en laptops met een verouderd besturingssysteem kunnen na de nieuwe update niet meer verbinden met Eduroam.

 • Screenshot Nationaal Archief Suriname

  Surinaamse geboorteakten geven inzicht in post-slavernijperiode

  Het eerste deel van de database van de Burgerlijke Stand van Suriname staat sinds vandaag online op de website van het Nationaal Archief Suriname. Het gaat om geboorteaangiften die in Paramaribo zijn gedaan tussen 1828 en 1921.

 • Nederlands als Tweede Taal

  Nieuwe taal leren doet andere taal vergeten

  Wie woorden leert in een nieuwe vreemde taal, heeft daarna moeite om zich die woorden in een andere vreemde taal te herinneren. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere Kristin Lemhöfer, psycholinguïst bij de Radboud Universiteit.

 • Logo Nationale Studenten Enquête

  Eerste resultaten Nationale Studenten Enquête 2023 bekend

  De eerste resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) zijn woensdag 31 mei bekendgemaakt. Ruim 8.000 studenten van de Radboud Universiteit hebben begin 2023 de NSE ingevuld.

 • Erasmusgebouw

  Paul Bakker aan de slag bij Radboud University Press

  Met ingang van 1 september 2023 zal Paul Bakker een bijdrage gaan leveren aan Radboud University Press. Naast zijn werk voor Radboud University Press blijft hij onderzoek doen en promovendi begeleiden als hoogleraar Geschiedenis van de filosofie.

 • Training

  Aan de slag met je loopbaan

  Heb je de workshop 'Zelfinzicht sleutel voor je loopbaan' gevolgd en ben je toe aan het vervolg? Meld je dan aan voor de workshop 'Aan de slag met je loopbaan'.

 • jongeren met shotjes

  Waarschuwingen bij ‘alcoholposts’ op social media

  ‘Alcoholposts’ kunnen ertoe leiden dat jongeren meer alcohol gaan drinken. In een nieuw onderzoek vroeg communicatiewetenschapper Hanneke Hendriks studenten en scholieren wat zij als mogelijke oplossingen zien. ‘Jongeren onderschatten dit probleem.’

 • Mensen op een scherm aan het videobellen

  Videobijeenkomsten met Zoom stapsgewijs afgebouwd

  Vanaf 1 september stopt de universiteit met de licentie voor videoconferentiesoftware Zoom. Microsoft Teams wordt de aangewezen software voor videobellen en videovergaderen. Online colleges geef je bij voorkeur met Virtual Classroom in Brightspace.