Willem van Boom benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht

Willem van Boom is per 1 januari 2022 benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Willem van Boom benoemd tot hoogleraar Burgerlijk recht
Van Boom bestudeert privaatrecht in de sociaal-economische context. Zijn onderzoek en onderwijs bestrijken privaatrecht in brede zin, en hij houdt zich dan ook bezig met rechtsvergelijking en methodologie van privaatrechtelijk onderzoek. Van Boom zoekt verbinding met andere disciplines om het privaatrecht beter te kunnen duiden en beoordelen. In het bijzonder heeft hij belangstelling voor multidisciplinair onderzoek naar de herkomst en de werking van het privaatrecht in ‘de echte wereld’ - daarom werkt hij regelmatig samen met onderzoekers uit de sociale en geesteswetenschappen.

‘Ik stel mijn studenten het liefst de vragen waar ik zelf de antwoorden niet op heb. Hun antwoorden brengen de rechtswetenschap weer een stapje verder, daar ben ik van overtuigd,’ aldus van Boom.

Over Willem van Boom

Willem van Boom (Koog aan de Zaan, 1969) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde in 1999 aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu Tilburg University) met een proefschrift getiteld ‘Hoofdelijke verbintenissen’. Sinds 2002 is hij als hoogleraar verbonden aan Tilburg University, Erasmus Universiteit, Durham University. Van Boom is sinds augustus 2014 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Leiden als hoogleraar civiel recht.

Meer weten? Neem contact op met:

  • Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie Radboud Universiteit, media [at] ru.nl, 024 361 6000