Prijsuitreiking Essaywedstrijd 2024 - finalisten
Prijsuitreiking Essaywedstrijd 2024 - finalisten

Winnaars Essaywedstrijd 2024 bekendgemaakt

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op vrijdag 14 juni werd Daphne Vogelaar van het Theresialyceum Tilburg uitgeroepen tot grote winnaar van de Essaywedstrijd 2024.

Uit ruim 580 inzendingen selecteerde de jury, bestaande uit schrijfvaardigheid-experts van de Letterenfaculteit en het Academisch Schrijfcentrum Nijmegen, de tien beste essays voor de finale. De finalisten werden samen met hun ouders en docent Nederlands op vrijdag 14 juni ontvangen op het prachtige Huize Heyendael voor een feestelijke high tea. 

Voor de essaywedstrijd worden leerlingen uit 5-vwo uitgedaagd tot het schrijven van een prikkelende opiniërende tekst, gebaseerd op actuele achtergrondinformatie die bij de opdracht verstrekt wordt. Het onderwerp van deze twaalfde editie was 'Help! Hoe overleef ik dit?'.

Daphne Vogelaar van het Theresialyceum Tilburg werd dit jaar uitgeroepen tot grote winnaar. Met haar essay 'Stop met het handhaven van een microscoop-beleid’, waarin zij op een aangrijpende manier haar visie op het telefoonverbod beschrijft, wist zij de jury voor zich te winnen. 

De welverdiende tweede prijs werd uitgereikt aan Mirte Wassink van het Christelijk Lyceum Apeldoorn voor haar essay ‘Het engeltje en het duiveltje op jouw schouder’. Rianne Flikkema van het CSG Bogerman Sneek won de derde prijs met haar essay ‘De digitale nomade’. 

Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Benieuwd naar de tien beste essays? Je leest ze hier.

Contactinformatie

pucofsociety [at] let.ru.nl (pucofsociety[at]let[dot]ru[dot]nl)