Yoga special ‘Global Mala’

21 juni is in 2015 door de Verenigde Naties bestempeld als wereld yoga dag: een dag in het teken van liefde en een steentje bijdragen aan een betere wereld. Om deze dag te eren, de langste dag van het jaar én de start van de zomer te vieren, kun je aankomende vrijdag 21 juni onder begeleiding van yogadocenten Anne Luchtenberg, Jay Yagnik en Roeland Smits meedoen aan een Global Mala bestaande uit maar liefst 108 zonnegroeten.

Global Mala

Global Mala is een wereldwijd evenement waarbij yogi’s over de hele wereld 108 zonnegroeten doen om energie, bewustwording en betrokkenheid te genereren. 108 is een heilig getal in het Hindoeïsme wat je overal in de geschriften en spiritualiteit tegenkomt. Een mala is een heilige kralenketting bestaande uit 108 kralen, die gebruikt wordt om te mediteren. De serie van 108 zonnegroeten is een oud ritueel om het wisselen van de seizoenen te eren.

Yoga special op 21 juni

Op vrijdag 21 juni verzorgen Anne, Jay en Roeland samen een Global Mala in onze Body & Mind. Deze special begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 11.30 uur. In die tijd worden er 108 zonnegroeten volgens de Ashtanga Vinyasa traditie gemaakt. Een hele bijzondere en energieke ervaring! De zonnegroeten worden rustig opgebouwd en je mag zelf bepalen of je een volledige zonnegroet doet, of met wat aanpassingen. Hiernaast kun je er ook altijd voor kiezen om één of meer zonnegroeten over te slaan en even bij te komen in childspose of een andere rustgevende houding. Eigenlijk kan iedereen die enigszins bekend is met de zonnegroet meedoen, alleen mensen met extreme schouder- of polsblessures raden we het af. 

Inschrijven

De Yoga special ‘Global Mala’ gaat vrijdag 21 juni om 9.00 uur in de Body & Mind-zaal van start. Er is ruimte voor 35 deelnemers dus zorg dat je je snel aanmeldt! Iedereen met een RSC-abonnement kan zich vanaf donderdag 13 juni 9.00 uur inschrijven voor deelname. Vanaf dat moment staat deze special als ticketuur in de RSC-app. 

Materiaal meenemen

We verzoeken iedereen die zich heeft ingeschreven om een eigen handdoek en voldoende water mee te nemen naar deze special.  Ben je hiernaast in het bezit van een eigen, fijne yogamat? Dan is het ook handig als je deze mee kunt brengen. 

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Sports