Zeven SteR-promovendi volgen tweedaagse mensenrechtentraining

Een groep promovendi van SteR heeft op 21 en 22 maart 2024 deelgenomen aan de jaarlijkse PhD-training voor eerste- en tweedejaars PhD’s aangeboden door het Netherlands Network for Human Rights Research (NNHRR) in Utrecht.

De volgende zeven promovendi woonden het trainingsprogramma bij: 

  • Sandra Arntz (Het recht op een schoon, gezond en duurzaam milieu: op weg naar een nieuw Nederlands grondrecht) 
  • Samuel Ballin (Klimaatverandering en EU-migratierecht) 
  • Lucas Dikkers (Het mobiliseren van mensenrechten tegen economische ongelijkheid) 
  • Emilia Klebanowski (Verantwoording voor mensenrechtenschendingen in complexe situaties) 
  • Esther Podbevsek (De rol van de jeugdrechtbanken als instellingen voor conflictoplossing in het jeugdbeschermingsrecht) 
  • Lisa van Roermund (Kunstmatige reproductieve technologieën en afstammingsrecht in Nederland: op weg naar toekomstbestendige regelgeving) 
  • Nesli Soylu (Voorbij de grenzen: onderzoek naar de wisselwerking tussen klassen, migratiestatus en de impact ervan op de integratie op lange termijn van Turkse staatsburgers in Nederland en Duitsland) 

Tijdens de training ontmoetten de promovendi andere promovendi van universiteiten in Nederland en woonden ze seminars bij over onderzoeksmethoden, onderzoekscommunicatie en spanningen in het internationale mensenrechtenrecht.

De Radboud Universiteit is sinds 1 september 2020 lid van het netwerk. Momenteel nemen alle Nederlandse universiteiten deel aan het netwerk. Het netwerk organiseert het hele jaar door verschillende seminars en biedt netwerk- en financiële mogelijkheden, ook via zijn vier werkgroepen: Mensenrechten in het digitale tijdperk; Bedrijven en mensenrechten; Migratie & Grenzen; Mensenrechten en de klimaatcrisis.

Lisa van Roermund is samen met Noor Swart van de Rijksuniversiteit Groningen een van de twee PhD-vertegenwoordigers voor de NNHRR. De PhD-vertegenwoordiger onderhoudt contact met PhD-kandidaten en het bestuurscomité om PhD-kandidaten binnen het netwerk te vertegenwoordigen. Jasper Krommendijk, hoogleraar Mensenrechten, is sinds januari 2023 voorzitter van het netwerk.

 

 

Contactinformatie