Lustrum FM 35 jaar door een andere bril
Lustrum FM 35 jaar door een andere bril

FM Focus

FM Focus is het online platform van de Faculteit der Managementwetenschappen met verdiepende interviews en podcasts met onze onderzoekers, organisaties en alumni. Alles overzichtelijk op één plek en in verbinding met de praktijk.

Impact in de maatschappij

Inge Bleijenbergh

De weg naar gelijkheid: hoe maken we sociale systemen in organisaties inclusiever?

Gelijkheid, diversiteit en inclusie. Belangrijke thema’s in het actieonderzoek van hoogleraar Methoden Inge Bleijenbergh. Zij onderzocht onder andere genderverhoudingen op de werkvloer en de arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten.

Sander Meijerink samen met Corinne Vitale

"Levendige discussies - maar er moet nog ontzettend veel gebeuren"

Sander Meijerink, hoogleraar Water Governance, en Corinne Vitale, universitair docent Planologie, woonden de VN-Waterconferentie 2023 in New York bij en delen hun indrukken over het huidige debat over waterbeheer.

Foto van Muskan Achhpilia  & Karen De Meyst

ChatGPT op de proef gesteld: hoe presteert het AI-programma bij het boekhoudtentamen?

Docenten Accounting Karen de Meyst en Muskan Achhpilia dragen bij aan een uniek samenwerkingsonderzoek over de prestatie van ChatGPT bij duizenden boekhoudkundige toetsvragen.

Alumni aan het woord

Portret Sylvia van der Weerden Liggend

“Blijven leren en ontwikkelen is erg belangrijk: ga mee met de tijd en sta open voor nieuwe inzichten”

Sylvia van der Weerden (55) heeft, als directeur van Radboud in'to Languages, een passie voor alles wat met taal en communicatie te maken heeft. Lees haar interview hier.

Portret Lilian Marijnissen

"Tijdens je studie leer je analytisch denken"

Als kind wilde SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen graag dierenarts worden. Toch koos ze jaren later voor de studie Politicologie in Nijmegen: “Ik wilde begrijpen hoe ongelijkheid ontstaat, zodat ik daar invloed op kon hebben.”

Portret Mathijs Noij

"Onderzoekers zijn belangrijk in maatschappelijk debat"

Mathijs Noij studeerde Sociale Geografie en werkt inmiddels al acht jaar bij het onafhankelijke universiteitsblad Vox. Hij kwam binnen als journalist, maar mag zich nu ook hoofdredacteur noemen.

Infographic Radboud Alumnionderzoek

In 2022 heeft de Faculteit der Managementwetenschappen in samenwerking met Institutional Research het Radboud-brede Alumnionderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek biedt ons waardevolle inzichten in de carrièrepaden en behoeften van onze alumni. Ben je benieuwd naar waar onze alumni terecht zijn gekomen en wat ze verdienen? Wil je weten hoe ze terugkijken op hun studietijd en welke verbeteringen ze voorstellen? Of hoe ze graag in contact willen blijven met de opleiding, faculteit en universiteit? Ontdek de resultaten van het alumnionderzoek in de infographic hieronder.

Contact

Heb je tips, vragen of suggesties voor verbetering? We horen ze graag.