Lustrum FM 35 jaar door een andere bril
Lustrum FM 35 jaar door een andere bril

FM Focus

FM Focus is het online platform van de Faculteit der Managementwetenschappen met verdiepende interviews en podcasts met onze onderzoekers, organisaties en alumni. Alles overzichtelijk op één plek en in verbinding met de praktijk.

Impact in de maatschappij

Gezamenlijk portret Henk van Houtum en Ben van Enk

Waarom het covidbeleid wereldwijd een voorbeeld is van politieke auto-immuniteit: ‘Alsof een stad in brand staat en je alleen de villawijk blust’

De reactie van overheden op de coronapandemie maakt duidelijk dat de huidige politieke systemen niet geschikt zijn om met wereldwijde gezondheidsproblemen te dealen. Professor Henk van Houtum en PhD-onderzoeker Ben van Enk schijnen hun licht erover.

Portret Vera Blazevic en Roel Schouteten

Kunstmatige intelligentie: vriend of vijand?

Kunstmatige intelligentie (KI) is ‘hot’. Maar wat is KI en hoe zal het ons beïnvloeden? We vroegen het Vera Blazevic, hoofddocent Marketing en Roel Schouteten, hoofddocent Strategisch Personeelsmanagement.

Inge Bleijenbergh

De weg naar gelijkheid: hoe maken we sociale systemen in organisaties inclusiever?

Gelijkheid, diversiteit en inclusie. Belangrijke thema’s in het actieonderzoek van hoogleraar Methoden Inge Bleijenbergh. Zij onderzocht onder andere genderverhoudingen op de werkvloer en de arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten.

Alumni aan het woord

Portret Roy Jacobs

‘We moeten denken in open systemen’

Als CEO van Philips bevindt Roy Jakobs, alumnus Bedrijfskunde, zich voortdurend in een omgeving vol inspiratie en innovatie. Lees zijn interview hier.

Portret Rob Detmers

RMa-alumnus Rob leidt ruimteonderzoeksinstituut SRON in goede banen

Rob Detmers volgde de deeltijdmaster bedrijfskunde aan Radboud Management Academy (RMa) en houdt zich nu als beleidsadviseur bezig met organisatievraagstukken bij Netherlands Institute of Space Research (SRON).

Portret Sylvia van der Weerden Liggend

“Blijven leren en ontwikkelen is erg belangrijk: ga mee met de tijd en sta open voor nieuwe inzichten”

Sylvia van der Weerden (55) heeft, als directeur van Radboud in'to Languages, een passie voor alles wat met taal en communicatie te maken heeft. Lees haar interview hier.

Infographic Radboud Alumnionderzoek

In 2022 heeft de Faculteit der Managementwetenschappen in samenwerking met Institutional Research het Radboud-brede Alumnionderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek biedt ons waardevolle inzichten in de carrièrepaden en behoeften van onze alumni. Ben je benieuwd naar waar onze alumni terecht zijn gekomen en wat ze verdienen? Wil je weten hoe ze terugkijken op hun studietijd en welke verbeteringen ze voorstellen? Of hoe ze graag in contact willen blijven met de opleiding, faculteit en universiteit? Ontdek de resultaten van het alumnionderzoek in de infographic hieronder.

Contact

Heb je tips, vragen of suggesties voor verbetering? We horen ze graag.