FM Focus interviews met alumni

Ontdek voorgaande 'alumni aan het woord' artikelen uit de FM Focus van de Faculteit der Managementwetenschappen.

• De Toekomst van Europa

Hoe ziet de toekomst van Europa eruit?

Kom naar ons alumni-evenement op 23 mei en laat je inspireren door boeiende sprekers, interactieve seminars en discussies over de uitdagingen van Europa en de toekomst. Een perfecte gelegenheid om bij te praten en nieuwe contacten te leggen!

• Jorian Damen horizontaal portret

Van kantoorbaan naar groentes telen op twee zelfoogsttuinen

Jorian Damen, alumnus Bedrijfskunde, is mede-eigenaar en stadsboer bij Gelukkige Groentes. Hij gooide het roer 2,5 jaar geleden compleet om: van kantoorbaan bij een commercieel bedrijf naar groentes telen op twee zelfoogsttuinen, met succes.

• Portret Frank Tebbe

Als jij niet ingrijpt, grijpt waarschijnlijk niemand in

Frank Tebbe, alumnus Politicologie en Communicatiewetenschap, vertelt over zijn carrière. Inmiddels is hij actiecoördinator bij Giro 555, mede-initiator van 'Namens de Familie' en betrokken bij de Impact Fair in de Jaarbeurs in Utrecht.

• Portret Freerk Boedeltje

Wanneer je op een kruispunt staat, volg dan vooral je eigen weg

Als Senior Adviseur bij SDSN brengt Freerk Boedeltje, alumnus Sociale Geografie, concrete beleidsacties van landen in kaart en adviseert hij wat landen kunnen en moéten doen om de Sustainable Development Goals te halen. Lees zijn interview hier.

• Portret Roy Jacobs

‘We moeten denken in open systemen’

Als CEO van Philips bevindt Roy Jakobs, alumnus Bedrijfskunde, zich voortdurend in een omgeving vol inspiratie en innovatie. Lees zijn interview hier.

• Portret Rob Detmers

RMa-alumnus Rob leidt ruimteonderzoeksinstituut SRON in goede banen

Rob Detmers volgde de deeltijdmaster bedrijfskunde aan Radboud Management Academy (RMa) en houdt zich nu als beleidsadviseur bezig met organisatievraagstukken bij Netherlands Institute of Space Research (SRON).

• Portret Lilian Marijnissen

"Tijdens je studie leer je analytisch denken"

Als kind wilde SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen graag dierenarts worden. Toch koos ze jaren later voor de studie Politicologie in Nijmegen: “Ik wilde begrijpen hoe ongelijkheid ontstaat, zodat ik daar invloed op kon hebben.”

• Portret Mathijs Noij

"Onderzoekers zijn belangrijk in maatschappelijk debat"

Mathijs Noij studeerde Sociale Geografie en werkt inmiddels al acht jaar bij het onafhankelijke universiteitsblad Vox. Hij kwam binnen als journalist, maar mag zich nu ook hoofdredacteur noemen.

• Portret Rob Jetten horizontaal

“Ik wilde altijd al de wereld een beetje beter maken”

Ruim een jaar is Rob Jetten (35) minister voor Klimaat en Energie. Het fundament voor zijn politieke carrière legde hij tijdens zijn studie Bestuurskunde (2005-2009), waar hij op de ‘laatkiezersdag’ voor koos.

• Steffen Westerburger

“Het is onmisbaar om de internationale invloed te ‘voelen’ tijdens de colleges”

Na het afronden van zijn bachelor Politicologie aan de Faculteit der Managementwetenschappen koos Steffen Westerburger voor de master Internationale Betrekkingen. Deze studies blijken terugkijkend op zijn studietijd een goede keuze te zijn geweest.

• Portret Coen Swaanenburg

"Blijf nadenken over hoe je relevant blijft"

Coen Swaanenburg, Vicepresident Operations Control bij KLM, is een inspirerende alumnus van Radboud Management Academy. Zijn loopbaan laat zien dat heel veel mogelijk is, zolang je blijft inzetten op eigen ontwikkeling.

• Portretfoto Petra Jansen op de Haar

"Neem anderen mee in jouw perspectief en ze komen met dezelfde ideeën of beter"

Na de hotelschool in Maastricht wilde Petra Jansen op de Haar doorstuderen. Om haar horizon te verbreden en het vak economie verder te doorgronden. Ze koos voor Beleidsgerichte economie in Nijmegen.