Ontdek voorgaande interviews over ons onderzoek aan de Faculteit der Managementwetenschappen.
-
De weg naar gelijkheid: hoe maken we sociale systemen in organisaties inclusiever?
Gelijkheid, diversiteit en inclusie. Belangrijke thema’s in het actieonderzoek van hoogleraar Methoden Inge Bleijenbergh. Zij onderzocht onder andere genderverhoudingen op de werkvloer en de arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten.
-
"Levendige discussies - maar er moet nog ontzettend veel gebeuren"
Sander Meijerink, hoogleraar Water Governance, en Corinne Vitale, universitair docent Planologie, woonden de VN-Waterconferentie 2023 in New York bij en delen hun indrukken over het huidige debat over waterbeheer.
-
ChatGPT op de proef gesteld: hoe presteert het AI-programma bij het boekhoudtentamen?
Docenten Accounting Karen de Meyst en Muskan Achhpilia dragen bij aan een uniek samenwerkingsonderzoek over de prestatie van ChatGPT bij duizenden boekhoudkundige toetsvragen.
-
De juiste beslissing nemen? Dat is complexer dan je denkt
Sara Arts, promovendus in de financiële economie, onderzoekt hoe individuen financiële beslissingen maken in complexe situaties en welke processen daarin een rol spelen.
-
Mensonwaardige omstandigheden rondom arbeidsmigranten
Een interdisciplinair onderzoek vanuit RUNOMI naar de effecten van COVID-19 maatregelen op arbeidsmigranten in de Nederlands-Duitse grensregio.
-
Podcast A Sip of Science met Simone & Martijn
De podcast A Sip of Science is terug! In deze aflevering zijn onderzoekers Simone Haarbosch en Martijn Gerritsen aan het woord over de energietransitie. Welke partijen spelen een rol in deze transitie? Wat zijn eigenlijk de gevolgen voor de burger?
-
Onderzoek naar gender en macht: nu belangrijker dan ooit
Afgelopen herfst vierde de Hot Spot Gender and Power in Politics and Management, een interdisciplinaire groep onderzoekers, zijn tiende verjaardag.
-
Klimaatdoelen hebben sterke filosofische grondslagen in het liberalisme
Klimaatverandering: volgens hoogleraar Politieke Theorie Marcel Wissenburg en alumnus Politicologie en Tweede Kamerlid Silvio Erkens domineren vooral klimaatontkenners en klimaatactivisten het maatschappelijk debat.
-
Multinationals kunnen op lange termijn invloed uitoefenen met zowel morele als strategische bedoelingen
Ayse Saka-Helmhout, hoogleraar Comparative Management bij de afdeling Bedrijfskunde, bestudeerde wat multinationals doen om deze uitdagingen aan te pakken en welke factoren een rol spelen bij het bereiken van sociale impact op de lange termijn.
-
“Universiteit moet meer verbinding zoeken met de praktijk”
Ze houden zich allebei bezig met verduurzaming. De een vanuit de wetenschap, de ander vanuit de praktijk. Welke problemen komen ze tegen? Welke raakvlakken zien ze? En hoe kunnen wetenschap en praktijk elkaar versterken?
-
Universiteit en Dar vinden elkaar in circulariteitsideaal
Onderzoekers van Managementwetenschappen werken veel samen met organisaties. Zo ook universitair hoofddocent Sjors Witjes, die al jaren intensief contact heeft met Bart de Bruin, directeur van Dar. Samen werken ze aan verschillende circulariteitsprojecten.
-
“De hedendaagse duurzaamheidsproblematiek vereist een transdisciplinaire aanpak”
Ze houden zich beide bezig met biodiversiteit en bestuur. Afgelopen oktober zijn Cristina Yumie Aoki Inoue en Susan de Koning naar Toronto gegaan voor het 2022 Earth System Governance Congres.