Huygensgebouw

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is de bètafaculteit van de Radboud Universiteit. De faculteit kenmerkt zich door nauwe samenhang tussen onderzoek en onderwijs, gericht op creatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

Via Gladiola tijdens de Vierdaagse

Vierdaagse: Mariënburgplein - Kidslab

Het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot een laboratorium voor kinderen. Op zaterdag 13 juli kun je meedoen met allerlei proefjes van Radboud-wetenschappers.

Dr. Thomas Boltje teaching in lab

KWF Proof of concept-beurs voor klinische ontwikkeling van antikankermedicijnen

Thomas Boltje, onderzoeker bij Synthetic Organic Chemistry, heeft van de KWF een subsidie van 150.000 euro ontvangen voor zijn onderzoek naar het remmen van specifieke suikermoleculen in kanker.

Foto van schildwants op een groen blad

Bacteriën plaaginsect houden planten voor de gek

Uit promotieonderzoek van microbioloog Magda Rogowska-Van der Molen blijkt dat de bacteriën van de zuidelijke groene schildwants het insect beschermen tegen schadelijke stoffen van gewassen zoals tomaten.

Vierdaagse-event voor alumni

Vierdaagse: het meten van kleuren met AI

Alumnipubquiz

Bezoekadres

Het hoofdgebouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is het Huygensgebouw in Nijmegen.

Heyendaalseweg 135
6525 AJ Nijmegen

Contact

Neem contact op met de faculteit via de receptie. Volg ons op Instagram, X, LinkedIn of YouTube.