Huygensgebouw

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is de bètafaculteit van de Radboud Universiteit. De faculteit kenmerkt zich door nauwe samenhang tussen onderzoek en onderwijs, gericht op creatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst.

Dark clouds sulfur ring

Kosmische vingerafdrukken van zwavelringen gevonden

Een team wetenschappers van HFML-FELIX bij de Radboud Universiteit heeft in het laboratorium de kosmische vingerafdrukken van zwavelringen gevonden.

Digital image of a coronavirus particle

Kunnen we (long-)covid ooit écht oplossen?

Onderzoekers van de Radboud Universiteit werken aan een mogelijk antiviraal medicijn tegen corona, dat zich richt op het tegengaan van de verspreiding van het virus in het lichaam.

Fabrieken die CO2 uitstoten

Klimaatraad adviseert overheid: Handel doortastend en met beleid op CO2-verwijdering om klimaatdoelen te halen

Er is actief overheidsingrijpen nodig om CO2-verwijdering uit de atmosfeer voor elkaar te krijgen. Dat adviseert de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR), waarvan Radboud Universiteit-onderzoeker Heleen de Coninck plaatsvervangend voorzitter is.

Bezoekadres

Het hoofdgebouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica is het Huygensgebouw in Nijmegen.

Heyendaalseweg 135
6525 AJ Nijmegen

Contact

Neem contact op met de faculteit via de receptie. Volg ons op Instagram, X, LinkedIn of YouTube.