Logo FNWI Alumni

Alumni

FNWI hecht veel waarde aan blijvend contact met oud-studenten. We houden je graag op de hoogte van ontwikkelingen rondom onderwijs en onderzoek, maar komen ook graag in contact met jou. Via de website, social media en onze activiteiten blijf je verbonden met de faculteit en houd je contact met je oud-studiegenoten.

Joan Daemen

Cryptografische algoritmen: het ontwerp van AES

AES is een van de meest gebruikte cryptografische algoritmen in de wereld. De ideëen die aan de basis van het ontwerp van AES liggen dateren uit 1995-1998. In deze lezing doet Joan Daemen uit de doeken hoe deze ideëen tot stand kwamen.

Beeld van Victor Westhoff

Westhofflezing

De Victor Westhofflezing van 2024 gaat over rechten voor de natuur en wordt gehouden in het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit. Het programma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Gijs Nelemans bij een telescoop

De LISA missie: een combinatie van wetenschap, techniek en politiek

De LISA missie om zwaartekrachtsgolven te meten vanuit de ruimte is het grootste wetenschappelijke project ooit voor de Europese ruimtevaart-organisatie ESA. Gijs Nelemans, projectleider van de Nederlandse inbreng in LISA, vertelt over het project.

Radboud Science Podcast

In de Radboud Science Podcast nemen Bob en Sophie je mee in het allernieuwste onderzoek van de Faculty of Science van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van onzichtbaar kleine deeltjes tot oneindig grote zwarte gaten, van het leven op aarde tot de ins en outs van de online wereld – Bob en Sophie schuwen geen enkel wetenschappelijk onderwerp. Elke maand vragen zij onderzoekers het hemd van het lijf over hun onderzoek en brengen ze je op de hoogte van de laatste inzichten.

Beluister op Spotify

Lezingen terugkijken

Wist je dat je zowel alle in het Huygensgebouw opgenomen lezingen als alle online lezingen kunt terugkijken? Volg een lezing waar en wanneer het jou uitkomt of bekijk die interessante lezing waar je bij was nog een keer. Dat kan via de alumni-lezingen playlist.

Bekijk op Youtube

Contact

Met al je vragen, opmerkingen en ideeën over alumnizaken kun je terecht bij alumni officer Daniëlle Notenboom.

Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail.

Daniëlle Notenboom