Onderzoek met een Virtual Reality bril in het Maria Montessorigebouw
Onderzoek met een Virtual Reality bril in het Maria Montessorigebouw

Onderzoek

Onze onderzoekers werken aan vraagstukken die maatschappelijke en menselijke thema’s raken. De fundamentele basis van het gedrag van de mens wordt onderzocht. Onderzoekers richten zich daarnaast op behandeling van psychische en gedragsstoornissen, of interventieprogramma’s op het gebied van gezondheid en onderwijs. Ook analyses en oplossingen van sociaal-culturele vraagstukken zijn belangrijke onderwerpen.

Onderzoeksinstituten

Ons onderzoek is binnen drie onderzoeksinstituten ondergebracht:

Het Donders Centre for Cognition (DCC) is onderdeel van het Donders Instituut. Binnen het DCC wordt onderzoek gedaan naar het brein, cognitie en gedrag.

Het Behavioural Science Institute (BSI) onderzoekt menselijk gedrag vanuit verschillende disciplines. Onderzoek naar ontwikkeling en leerprocessen, psychopathologie, gezondheid en welzijn, sociale processen en communicatie staat hierbij centraal.

Het Radboud Social Cultural Research (RSCR) richt zich op onderzoeksvragen over ongelijkheid, sociale cohesie en modernisering in zowel westerse als niet-westerse samenlevingen.

Neurologisch onderzoek in het Maria Montessorigebouw

Projecten

Benieuwd waar we op dit moment mee bezig zijn? Bekijk alle onderzoeksprojecten.

/onderzoek/onderzoeksprojecten/organisatieonderdeel/961
Berchmanianum

Prijzen en subsidies

Bekijk alle prijzen voor onderzoekers en subsidies voor projecten.

/onderzoek/prijzen-en-subsidies

Ethiek Commissie

Onderzoek doen? Voldoe aan de ethische richtlijnen van de faculteit.

Ethiek Commissie

Meedoen aan onderzoek?

Voor veel van ons onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers. Interesse?

Schrijf je in als proefpersoon 

Onderzoeksondersteuning

 • Technical Support Group (TSG)
  De Technical Support Group denkt mee over en maakt het ontwerp van onderzoeksfaciliteiten. Daarnaast geeft TSG dagelijkse ondersteuning aan onze labs (eye tracking, Virtual Reality, EEG, etc.). 
   
 • Research Technische Ondersteuningsgroep (RTOG)
  De Research Technische Ondersteuningsgroep (RTOG) geeft praktische ondersteuning op het terrein van kwantitatieve methoden, technieken van onderzoek en statistiek. 
   
 • Sociotheek
  Een groot scala aan test- en behandelmaterialen voor psychologische en orthopedagogisch onderzoek is verzameld in onze Sociotheek.