Icoon met drie personen in een hand
Icoon met drie personen in een hand

Sociale veiligheid

De Faculteit der Sociale Wetenschappen staat voor een veilige omgeving voor medewerkers en studenten. Dit betekent niet alleen het verbeteren van de sociale veiligheid, maar ook het verlagen van de drempel om een melding te maken van ongewenst gedrag.
Tijdsduur
2023 tot 2025
Projecttype
Organisatorisch / HR

Programmaplan Sociale Veiligheid

In 2023 heeft het Projectteam Sociale Veiligheid een plan opgesteld om iedereen een prettige studie- en werkomgeving te bieden. Dankzij input van medewerkers en studenten sluit dit plan aan bij de behoeften van alle doelgroepen. 

'Oog voor elkaar'- week

Sta jij wel eens stil bij wat voor jou een prettige werkomgeving is? Of voor je collega’s? Tijdens de ‘Oog voor elkaar’- week (4-8 maart) gaan we dieper in op thema’s rondom een veilige en fijne werkomgeving. Laat je inspireren door themawandelingen, lezingen en interactieve sessies. 

Icoon met drie personen in een hand

Handig omgaan met het grijze gebied

Wat kan je doen in situaties waar de ander het voor jou minder veilig maakt, zonder dat er sprake is van pesten, intimidatie, agressie of discriminatie? Hoe ziet dit grijze gebied eruit? Tijdens een voorstelling gaan we hier dieper op in.

Icoon met drie personen in een hand

Psychologische veiligheid: ‘Jij helpt mij…. En ik help jou?’

Hoe ontwikkel je een leercultuur? Bezoek op 7 maart de interactieve sessie van Jurgen Hell en Mara Bialas! Wat is ‘veilige’ interactie en hoe verhoudt zich dat tot groepsleren en teamprestaties?

Icoon met drie personen in een hand

‘Mijn team kent geen sociale onveiligheid’

In een interactieve sessie op 8 maart, onder leiding van adviseur sociale veiligheid Diana Geeraedts, maken we je bewust van wat sociale veiligheid nog meer inhoudt.

De adviseur sociale veiligheid

De adviseur sociale veiligheid ondersteunt leidinggevenden en teams binnen de faculteit met advies op maat en helpt bij de uitvoering van dit advies. De adviseur richt zich primair op de preventiekant van sociale veiligheid. Nazorg (Care) en begeleiding tijdens casuïstiek (Cure) liggen bij de afdeling HR, waarbij de adviseur wel een adviesrol heeft. 

Sociale veiligheid op de Radboud Universiteit

Sociale veiligheid is een voorwaarde voor welzijn, goede samenwerkingen, kwaliteit van onderzoek & onderwijs, en (wetenschappelijke) integriteit. De Radboud Universiteit streeft naar een veilige werk- en studeeromgeving voor iedereen. Bekijk alle informatie over sociale veiligheid

Contactinformatie

programmesocialsafetyfsw@ru.nl