Erasmusgebouw

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit biedt tien bachelor- en twaalf masteropleidingen aan op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, taal en communicatie. Ook hebben wij twee onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) en Radboud Institute for Culture and History (RICH).

Illustratie van weegschaal, prikkeldraad, koffers, vlag, voedseldropping

Tentoonstelling "Heritages of Hunger" nu online!

Net gepubliceerd: een online tentoonstelling over hongersnood, gericht op middelbare scholieren. De tentoonstelling verkent historische feiten en moderne misvattingen over hongersnood.

Prevent – Cure – Care Dialoogsessies

Zwaartekrachtsubsidie voor onderzoeken naar therapieën bij blindheid, aanpassingsvermogen bij crises

Meerdere projecten waar onderzoekers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc bij betrokken zijn, ontvangen een NWO Zwaartekrachtsubsidie. Deze projecten ontvangen ieder bedragen van ruim twintig miljoen euro voor toponderzoek.

Nijmegen in de vuurlinie

Expositie in het Huis: Jongeren in de Vuurlinie

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is twee maanden lang de expositie ‘Jongeren in de Vuurlinie’ te zien. Deze expositie is gebaseerd op het onderzoek van historicus Joost Rosendaal.

Waardenburg en Neerijnen. Biografie van een kasteelensemble.

A Tale Of Tallness

Art Histories in Dialogue: Decolonial Ecologies

Werkstatt an der Grenze 2024

Het hoofdgebouw van de Faculteit der Letteren is het Erasmusgebouw.

+31 6 25 76 60 59

Contactgegevens voor studenten (STIP)

Sociale media

Volg ons op Instagram, Twitter, LinkedIn en Youtube