Erasmusgebouw

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit biedt tien bachelor- en twaalf masteropleidingen aan op het gebied van kunst, cultuur, geschiedenis, taal en communicatie. Ook hebben wij twee onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) en Radboud Institute for Culture and History (RICH).

Illustratie van weegschaal, prikkeldraad, koffers, vlag, voedseldropping

Tentoonstelling "Heritages of Hunger" nu online!

Net gepubliceerd: een online tentoonstelling over hongersnood, gericht op middelbare scholieren. De tentoonstelling verkent historische feiten en moderne misvattingen over hongersnood.

Hindostaanse contractarbeiders in het immigrantendepot, Hendrik Doijer, 1903 - 1910

Surinaamse sterfteregisters onthullen lot Hindostaanse contractarbeiders na slavernij

Op 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het zichtbaar maken van Surinaamse geschiedenis na de slavernij. Overlijdensakten van 1846-1915 maken de geschiedenis van Hindostaanse contractarbeiders zichtbaar, die eerder vaak ontbrak in archieven.

Nijmegen in de vuurlinie

Expositie in het Huis: Jongeren in de Vuurlinie

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is twee maanden lang de expositie ‘Jongeren in de Vuurlinie’ te zien. Deze expositie is gebaseerd op het onderzoek van historicus Joost Rosendaal.

Masterclass Kathryn Smith

Waardenburg en Neerijnen. Biografie van een kasteelensemble.

A Tale Of Tallness

Art Histories in Dialogue: Decolonial Ecologies

Het hoofdgebouw van de Faculteit der Letteren is het Erasmusgebouw.

+31 6 25 76 60 59

Contactgegevens voor studenten (STIP)

Sociale media

Volg ons op Instagram, Twitter, LinkedIn en Youtube