Students in campus restaurant De Refter
Students in campus restaurant De Refter

Onderwijs

Met de verschillende bacheloropleidingen en masteropleidingen heeft de Faculteit der Letteren een veelzijdig onderwijsaanbod op het gebied van taal, cultuur, communicatie, kunst en geschiedenis.

Minorenstelsel

In je derde jaar volg je een minor van 40 EC. Deze minor is een pakket van samenhangende vakken waarmee je je kennis over een bepaald onderwerp verbreedt of verdiept. De minoren die door de Faculteit der Letteren worden aangeboden gaan over actuele maatschappelijke thema’s. Door één van deze minoren te kiezen, breng je een accent aan in je studie, waarmee je je straks beter onderscheidt op de arbeidsmarkt. 

Minorenstelsel

Voorlichtingsactiviteiten

Heb je interesse in een bachelor, pre-master of master aan de Radboud Universiteit? Meld je dan aan voor onze voorlichtingsactiviteiten en kom erachter of een opleiding echt bij jou past.

Voorlichtingsactiviteiten

Contractonderwijs

Je kennis verdiepen of verbreden via één of meerdere losse cursussen? Via contractonderwijs kun je als niet-student cursussen volgen aan de faculteit. Meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden en hoe je je kunt aanmelden zijn te vinden op de pagina over contractonderwijs.

Meer over contractonderwijs

Kwaliteitszorg

Alle opleidingen van de Faculteit der Letteren zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO). Met het accreditatiestelsel, dat in Nederland werd ingevoerd in 2002, wordt een (vergelijkbare) kwaliteit van opleidingen binnen het hoger onderwijs gewaarborgd en wordt de internationale herkenbaarheid van het hoger onderwijs vergroot. Eens in de zes jaar worden opleidingen beoordeeld. Meer informatie is te vinden op de website van NVAO.

Denktankbrochure

Tijdens de thema minor verrichten studenten een onderzoeksopdracht voor een externe partner in de vorm van een denktank: een uniek concept. In de denktankbrochure staan interviews met partners, docenten en studenten. Ook vind je hierin nuttige infographics die bijvoorbeeld uitleggen hoe de denktank verloopt.

Brochure denktank 2024