Lustrum Faculteit der Letteren

In 2023 bestaat de Faculteit der Letteren 100 jaar en dat vieren we met allerlei leuke activiteiten. Doe mee met de Crazy Arts Challenges, ontdek de geschiedenis van de faculteit in de Tijdlijn en vier onze verjaardag op het Faculteitsfeest op zaterdag 23 september!

Lustrum Faculty of Arts collage

Een jaar lang feest

Zaterdag 23 september: Feest van de faculteit

Een honderdjarige verjaardag moet goed gevierd worden, en dat doen we op zaterdag 23 september in de Commanderie van St. Jan! Schrijf de datum alvast in je agenda, zodat je met andere studenten, collega's en alumni dit speciale lustrum goed kan vieren. Meer informatie over de aanmelding en het programma volgt in juni!

Donderdag 14 december: Lustrumborrel

Om dit lustrumjaar goed af te sluiten, wordt er op donderdag 14 december in het Cultuur Café een borrel gehouden, waarbij we terugkijken naar een mooi jaar en vooruitkijken naar wat de komende 100 jaar in petto heeft. 

Awesome Academics

Maak kennis met de wereld van onderzoek met het bordspel Awesome Academics. In dit strategische spel leidt je je eigen onderzoeksgroep naar de winst. In september wordt het spel uitgebracht en kan je je eigen Awesome Academics bemachtigen.

Historisch fotoboek

Om de afgelopen 100 jaar van de Faculteit der Letteren vast te leggen, wordt er een historisch fotoboek gemaakt dat gebaseerd is op de Tijdlijn in het Erasmusgebouw. Het boek wordt eind 2023 verwacht. 

Lustrum Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit viert ook haar 100-jarige bestaan! In de week van 16 oktober vindt de tweede feestweek van de Radboud Universiteit plaats, met onder andere de Dies Natalis, de uitreiking van zes eredoctoraten en het Radboud Art and Science Festival. Lees hier meer over het lustrum van de hele universiteit.

Crazy Arts Challenges

Dit jaar word jij samen met jouw team uitgedaagd om de meest ludieke en leuke uitdagingen te voltooien! Stel jouw eigen team samen met medestudenten, collega's en/of docenten, of zelfs aankomende studenten. Maandelijks wordt er een maandwinnaar uitgeroepen. De uiteindelijke winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de laatste maand van het lustrumjaar.

Aanmelden

 

Foto's en video's inzenden

Via Instagram en WhatsApp kunnen foto's en video's worden ingezonden. Via de website kunnen alleen foto's ingestuurd worden. Video's mogen via SurfFileSender worden gestuurd naar communicatie [at] let.ru.nl.

Inzending via website

Overzicht challenges

April winnaars: Fallen Arts Angels

Tijdlijn in het Erasmusgebouw 

De Faculteit der Letteren is samen met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen de oudste faculteit van de Radboud Universiteit. Bij de opening van de Katholieke Universiteit in 1923 was er nog één faculteit voor de letteren- en filosofiestudies: de Faculteit der Letteren en Wijsbegeerte. In 100 jaar zijn er veel speciale momenten, bijzondere personen en interessante verhalen geweest, welke te vinden zijn in het Erasmusgebouw. De Tijdlijn is ook vanuit huis te bewonderen door het bestand hieronder te downloaden.

Tijdlijn in het Erasmusgebouw
Tijdlijn FdL en FFTR 100 jaar.pdf

In dit document staat de Tijdlijn die in het Erasmusgebouw hangt in boekvorm.

Lustrumcommissie

André Lardinois (voorzitter), Matthijs Kraijo (coördinator), Frederieke Wielers (studentmedewerker), Adrian Katava (studentmedewerker), Jan BrabersSybrine Bultena ,Frederik van DamJelmer GerritsenNelleke OostdijkBjorn Teeuwen, Roel Veenstra, Lieke Verheijen en Eva de Waal

Met speciale dank aan Hans van Halteren, Eva Steentjes, Anna Heijnis en Daan van Brenk.

Nieuws

Foto van trappenhuis Erasmusgebouw met 4 opgehangen bollen

De Tijdlijn in het Erasmusgebouw vertelt rijke geschiedenis

Speciaal voor het 100-jarig lustrum hangt er van de kelder tot aan de 18e verdieping in de trappenhal van het Erasmusgebouw informatie over de rijke geschiedenis van de universiteit.

Felicitaties voor Christine Mohrmann (1953)

Radboud100: Eindelijk een vrouw! (1953)

Christine Mohrmann werd in 1953 de eerste vrouwelijke hoogleraar van de Radboud Universiteit. Hoewel Mohrmann haar leven wijdde aan de wetenschap, verliep de weg naar de top erg moeizaam.

People observing an exposition in the dark

Radboud Art & Science

Tijdens Radboud Art & Science herken je de campus even niet terug. Via een looproute over de campus kom je als bezoeker langs alles wat zich op het snijvlak van kunst en wetenschap bevindt. Muziek, beeldende kunst, theater, audiovisueel en nog veel...

Contact

Via Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter kun je op de hoogte blijven van onze lustrumactiviteiten.