Samenwerken met onderzoekers

Op zoek naar de nieuwste inzichten voor jouw organisatie op het gebied van taal, cultuur, communicatie, geschiedenis en cultuur? Wetenschappers van de Faculteit der Letteren hebben de kennis en kwaliteiten om jouw organisatie verder te helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van mogelijkheden voor samenwerking met onze historici, taal-, communicatie- en cultuurwetenschappers . Interesse gewekt? Neem direct contact met ons op, dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Onderzoek in opdracht

Jouw vraag laten beantwoorden door onze wetenschappers? Dat kan. We bespreken samen je vraag, kijken wat wij voor je kunnen betekenen, verrichten het bijbehorende onderzoek en delen de resultaten met jou via bijvoorbeeld een (advies)rapport.

Productontwikkeling

Nieuw ontwikkelde kennis stelt ons in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. Wist je bijvoorbeeld dat wij robots kunnen laten praten? De geavanceerde spraaktechnologieën die worden ontwikkeld binnen de Faculteit der Letteren kunnen als basis dienen voor jouw product. Maar we werken ook samen met zorginstellingen om nieuwe apps te maken of met musea om aansprekende tentoonstellingen vorm te geven. In de vertaling van kennis en inzicht naar praktijk en toepassing werken we ook graag met jou en voor jouw markt.

Gezamenlijke subsidieaanvragen

Onze onderzoekers werken voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe kennis. Daarvoor werken wij graag samen met externe partners om gezamenlijke vraagstukken optimaal te kunnen onderzoeken. Dat versterkt het onderzoek en de bruikbaarheid en toegankelijkheid voor maatschappij en bedrijf. Partnerschap in Europese en nationale subsidieaanvragen behoort tot de mogelijkheden.

Onderzoeksstages

Heb je een vraagstuk binnen jouw organisatie waar je graag naar zou laten kijken, maar waar je zelf niet aan toekomt of niet uitkomt? Of wil je jouw bedrijf of sector onder de aandacht brengen bij de nieuwe generatie medewerkers? Naast samenwerkingen met onderzoekers bieden we ook mogelijkheden voor samenwerking met studenten. Onze studenten buigen zich namelijk graag over echte casussen binnen hun studie en voor hun afstuderen. Ontdek wat de mogelijkheden zijn in het samenwerken met studenten.

Samenwerken? Neem contact op via onderstaand mailadres.

Organisatieonderdeel