Samenwerken met onderzoekers

Op zoek naar de nieuwste inzichten voor jouw organisatie op het gebied van taal, cultuur, communicatie, geschiedenis en kunst? Wetenschappers van de Faculteit der Letteren hebben de kennis en kwaliteiten om jouw organisatie verder te helpen.

Op deze pagina vind je een overzicht van mogelijkheden voor samenwerking met onze historici, taal-, communicatie- en cultuurwetenschappers. Interesse gewekt? Neem direct contact met ons op, dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Eerdere samenwerkingen

Reading aloud at Kletskoppen Festival

Kletskoppen

Kletskoppen is een project waarbij wetenschappers op een vrolijke en speelse manier hun kennis over taal en taalontwikkeling presenteren aan kinderen (2-12 jaar) en hun (groot)ouders.

Besienderhuis photo

Faculty of Arts @ Besiendershuis

De komende jaren gaan we samen met het Besiendershuis Arts meet Science projecten organiseren rondom urgente maatschappelijke thema’s, waarmee we ons onderzoek door middel van kunst en verbeelding ontsluiten voor de stad.

Mogelijkheden

Onderzoek in opdracht

Jouw vraag laten beantwoorden door onze wetenschappers? Dat kan. We bespreken samen je vraag, kijken wat wij voor je kunnen betekenen, verrichten het bijbehorende onderzoek en delen de resultaten met jou via bijvoorbeeld een (advies)rapport.

Productontwikkeling

Loop je rond met een idee of een vraag hoe je (verder) zou kunnen innoveren? Ook dan ben je bij ons op de juiste plek. Wist je bijvoorbeeld dat wij robots kunnen laten praten door middel van geavanceerde spraaktechnologieën? Maar ook als je behoefte hebt aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld een app of het vormgeven van een publieksgericht event, kun je bij ons terecht. We hebben bijvoorbeeld samen met zorginstellingen apps ontwikkeld en werken samen met musea om aansprekende tentoonstellingen vorm te geven.  

Gezamenlijke subsidieaanvragen

De impact van onderzoek moet ook voor jou als persoon of de organisatie waar je werkt zichtbaar zijn. Wil je bijdragen aan het optimaliseren van onderzoek? Dat kan. We werken graag met externe partners samen aan een onderzoek zodat we deze kunnen optimaliseren voor de maatschappij. Partnerschap in Europese en nationale subsidieaanvragen behoort tot de mogelijkheden. 

Onderzoeksstages 

Heb je een vraagstuk binnen jouw organisatie waar je graag naar zou laten kijken, maar waar je zelf niet aan toekomt of niet uitkomt? Of wil je jouw bedrijf of sector onder de aandacht brengen bij de nieuwe generatie medewerkers? Naast samenwerkingen met onderzoekers bieden we ook mogelijkheden voor samenwerking met studenten. Onze studenten buigen zich namelijk graag over echte casussen binnen hun studie en voor hun afstuderen. Ontdek wat de mogelijkheden zijn in het samenwerken met studenten.

Contact

Samenwerken? Neem contact op via onderstaand mailadres.

Organisatieonderdeel