Samenwerken met studenten

Ruim 2.500 studenten staan ingeschreven voor de 10 bachelor- en 12 masteropleidingen van de Faculteit der Letteren. Deze studenten hebben hart voor taal, cultuur, communicatie of geschiedenis. We geven hen graag de kans om hun vaardigheden in de praktijk te brengen. Op deze pagina lees je wat onze studenten voor jouw organisatie kunnen betekenen.

De studenten zijn altijd zeer gemotiveerd, zelfstandig en de begeleiding vanuit de Radboud Universiteit is zeer prettig en zorgt voor voldoende feedbackmomenten
Heidi de Ruiter Senior beleidsmedewerker Euregio Rijn-Waal Het verhaal van Heidi

Aanbieden van stages, afstudeerplaatsen, bijbanen en banen

Gemiddeld lopen 250 studenten van onze faculteit stage. Dit is verdeeld over alle opleidingen maar bovenal in de masterprogramma’s. Per opleiding verschillen de criteria maar overall betreffen het stages van zo’n 280 uur die door studenten gemiddeld in een periode van drie tot vier maanden worden verricht. Studenten werken mee in de dagelijkse operatie van jouw organisatie welke grotendeels wel gericht is op de discipline van de studie (dus bijvoorbeeld communicatietaken, onderzoekwerkzaamheden) en soms dient een student ook een stageopdracht uit te voeren voor de opleiding. Vraag gerust verdere details bij ons op.

Naast de inzet van studenten als stagiair is het ook mogelijk om studenten via een bijbaan aan je organisatie te binden. Daarnaast zoeken bijna alle studenten na afstuderen een baan wat een enorm arbeidspotentieel voor jouw organisatie is.   

Bedrijfsbezoek

Wil je jouw naamsbekendheid vergroten en studenten laten kennismaken met jouw organisatie en werkveld? Dan is het mogelijk dat er vanuit een Career Day, studievereniging of cursus met een groep studenten een bezoek aan jouw organisatie wordt gebracht. Studenten krijgen een presentatie, rondleiding en soms zelfs een case study voorgeschoteld. De inhoud is maatwerk en sluit aan bij jouw wensen en die van de groep studenten (wat is voor de groep de aanleiding om je organisatie te bezoeken).

Opdrachtgever Denktank

In het derde bachelorjaar volgen alle studenten naast hun hoofdonderwijs een thematische minor. In het thema dat zij gekozen hebben voeren zij in een groep (6-8 studenten) gedurende een semester (september– december / februari – mei) een opdracht voor een organisatie uit. Voorwaarde is dat de opdracht in lijn is met het thema van de minor en dat je als opdrachtgever ongeveer 8 uur begeleiding kunt geven in deze periode middels vier à vijf  contactmomenten. Het eindproduct van de opdracht bepaal jij en in het uitwerken van het vraagstuk word je geholpen door de coördinator denktank opdrachten van de faculteit. Met weinig tijdsinvestering heb je gemiddeld zo’n 1800 – 2000 uur onderzoekscapaciteit tot je beschikking.

Het enthousiasme en de nauwkeurigheid waarmee de studenten aan de slag gaan maakt dat we ook echt iets hebben aan de resultaten van hun onderzoek.
Judith van Os Hoofd marketing en communicatie, GOshort Het verhaal van Judith

Talent ontmoeten

Wil je op een laagdrempelige manier met studenten in contact komen? Kom dan naar een van de Career Events die we organiseren. Een mooi event waar veel studenten van de Faculteit der Letteren op afkomen is de Career Market die ieder jaar in april wordt georganiseerd. Wil je hier meer over weten? Laat het ons via de contactbutton weten.  

Expertise als gastspreker

Herken jij ook dat startende medewerkers het soms lastig vinden om de geleerde theorie toe te passen in de praktijk? Dit kunnen we gezamenlijk oplossen. Deel jouw kennis en ervaring tijdens een gastlezing. Je wordt hierin begeleid door de docent. Jij hoort de nieuwste theoretische inzichten en krijgt een beeld van hoe de nieuwe generatie tegen zaken aankijkt. Jij kunt op jouw beurt de theorie kleur geven door actuele praktijkervaring te delen.  

Casestudy als lesmateriaal

Zou je wel eens wat willen laten uitzoeken of ben je benieuwd hoe ‘je het als organisatie nou eigenlijk op onderwerp X doet’? Dan kan je organisatie dienen als casestudy tijdens een cursus. Denk bijvoorbeeld aan een onderwerp binnen het gebied van management en organisation, diversiteit in communicatie of laat juist een communicatievraagstuk onderzoeken door een master student. Afhankelijk van jouw behoefte kijken we naar de mogelijkheden binnen de opleidingen en cursussen en starten we gewoon met een oriënterend gesprek.  

Contact

Samenwerken? Neem direct contact op!

Organisatieonderdeel