docent helpt leerlingen in klas
docent helpt leerlingen in klas

Radboud Docenten Academie

Bij de Radboud Docenten Academie kun je een universitaire opleiding volgen tot leraar in het voortgezet onderwijs. Ben je al docent of schoolleider? We bieden ook een breed aanbod aan nascholing en de mogelijkheid om bij ons te promoveren. De docentenacademie is hierbij nauw verbonden met de faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld.

Informatie voor huidige studenten

Studeer je aan de Radboud Docenten Academie en heb je een vraag over bijvoorbeeld je studiestart, STIP of de examencommissie?

Lees meer

Over ons

Wij willen docenten opleiden die in staat zijn om mee te denken over de ontwikkeling van het onderwijs. Hoe maken we het onderwijs tot een plek waar leerlingen kritisch leren denken? Hoe helpen we leerlingen creatieve en ondernemende burgers te worden, met het vermogen om complexe mondiale vraagstukken te beoordelen? Daarbij zien we het als onze taak om opgeleide docenten in het voortgezet onderwijs de mogelijkheid te bieden tot nascholing op hoog academisch niveau op het gebied van vakinhoud, vakdidactiek en pedagogiek.

Uitgelicht

Zij-instromer als docent voor de klas

Zij-instroom iets voor jou?

Een flexibel maatwerktraject naar een eerstegraads lesbevoegdheid.

Lees meer
Zij-instromer voor de klas

Nascholing & professionalisering

Wil jij je verder ontwikkelen als docent? Bekijk het professionaliseringsaanbod.

Bekijk het aanbod

Nieuws

Update Samen opleiden en professionaliseren

Zomer-update Samen Opleiden & Professionaliseren

Je leest hier het laatste nieuws over Samen Opleiden & Professionaliseren van de Radboud Docenten Academie.

handen in regenboogkleuren

Publicatie: Creativiteit in het hoger onderwijs

Lerarenopleider Martina van Uum schreef samen met collega's een artikel waarin uitdagingen worden beschreven die studenten ervaren bij het evalueren en doorontwikkelen van ideeën.

Student lerarenopleiding voor de klas op middelbare school

Gezocht: leraren PO en VO voor een internationaal vergelijkend onderzoek naar culturele verschillen in commitment, welzijn en werkdruk

In een internationaal vergelijkend onderzoeksproject doet de Radboud Docenten Academie onderzoek naar hoe leraren po en vo in Nederland hun werk ervaren en vormgeven, en wat daarbij van invloed is op hun werkplezier en werkdruk.

Contact

 

Bezoekadres

Erasmusgebouw (20e verdieping)

Openingstijden Front Office

08.30u - 17.00u 

Social media

LinkedIn | Instagram | Facebook

Contactgegevens

024 361 55 72

Organisatieonderdeel