Een docent schrijft op een whiteboard
Een docent schrijft op een whiteboard

Nascholing

Werk je in het voortgezet onderwijs en wil je je verder ontwikkelen in je vakgebied? Met het nascholingsaanbod van de Radboud Docenten Academie houden we professionals in het onderwijs duurzaam gemotiveerd en inzetbaar. We bieden interessante cursussen voor alle professionals in het onderwijs. Verdiep je vakdidactische kennis met een masterclass, sta zelfverzekerder voor de klas met een specialisatie of ga aan de slag met digitale geletterdheid in het curriculum. Behalve onderstaande cursussen kun je bij ons ook terecht voor maatwerktrajecten. Met de nieuwste inzichten uit ons onderwijsprogramma en onze (vak)didactische en pedagogische expertise ben je altijd verzekerd van kwaliteit.

Expertise-ontwikkeling voor docenten

Specialisaties

Leer meer over de volgende onderwerpen: autonomie-ondersteuning, positief leerklimaat, formatief handelen, metacognitie, creativiteit, digitale geletterdheid en diversiteit.

Lees meer

Vakdidactische masterclasses

Weet jij hoe je onderwijs in de schijnwerpers zet? Verdiep je kennis in moderne vreemde talen, Nederlands, economie, levensbeschouwing of aardrijkskunde.

Lees meer

Pre-promotietraject

Wil jij je gericht voorbereiden op een vakdidactisch of onderwijswetenschappelijk promotieonderzoek? Dan is het pre-promotietraject iets voor jou. Hierbij staan we stil bij wat promoveren is en gaan we in op de verschillende aspecten van promoveren. De deadline om je aan te melden voor het pre-promotietraject van dit jaar is inmiddels verlopen. Je vindt hier meer informatie zodra je je kunt aanmelden voor het volgende traject.

Digitale geletterdheid

In januari 2024 start de cursus Digitale Geletterdheid in het Curriculum. Het doel van deze cursus is om samen met de deelnemers te verkennen wat Digitale Geletterdheid allemaal omvat en hoe dit vormgegeven kan worden in het curriculum op school. 

Lees meer

Leeromgeving starter en docent in opleiding

Adaptief begeleiden

Nadere informatie volgt.

Lees meer

Inductiearrangement ontwerpen

Nadere informatie volgt.

Lees meer

Werkplekbegeleiding

Nadere informatie volgt.

Lees meer

Aansluiting voortgezet en hoger onderwijs

Profielwerkstukbegeleiding

Hoe help je leerlingen zich te oriënteren op een onderwerp voor het profielwerkstuk? Wanneer is een onderzoeksvraag goed? En hoe begeleid en beoordeel je leerlingen op een goede manier? In de training focussen we op de rol van de docent als begeleider en beoordelaar bij de totstandkoming van het profielwerkstuk.

Lees meer

Autonomie-ondersteuning

Nadere informatie volgt.

Lees meer

Andere nascholingsactiviteiten

Geen inhoud beschikbaar

Contact

Heb je een vraag over maatwerkopdrachten of wil je iets anders weten? Neem contact met ons op. Of meld je aan voor onze nascholingsnieuwsbrief die een aantal keer per jaar verschijnt.

(024) 361 55 72