Radboud Docenten Academie: Specialisaties

In welke richting wil jij jouw docentschap verder ontwikkelen? Met onze specialisaties bieden we een gevarieerd aanbod van verdiepende cursussen. Of je jezelf nu onderdompelt in metacognitie, met kansengelijkheid aan de slag wil, of een educatief spel leert ontwerpen: dit is maar een kleine greep uit het aanbod van de Radboud Docenten Academie. Voor elk wat wils!

 • Formatief handelen

  Je leert in deze specialisatie hoe je het leerproces van je leerlingen tijdig kunt bijsturen door het kortcyclisch verzamelen van informatie over het leerproces van de leerlingen.

 • Creativiteit

  Binnen deze specialisatie verdiepen we ons in meer creatieve vormen van leren en denken.

 • Autonomie-ondersteuning

  In deze specialisatie vragen we ons af welke mogelijkheden je als docent hebt om te werken aan de autonomieontwikkeling van je leerlingen.

 • Positief leerklimaat (klassenmanagement)

  Deze specialisatie is voor studenten die moeite hebben om een positief leef- en leerklimaat in de klas te bewerkstelligen. We gaan ons richten op de aspecten waar je als docent invloed op hebt, met name het eigen preventieve en curatieve handelen.

 • Metacognitie

  In deze cursus leer je meer over deze materie met behulp van theoretische kennis over metacognitie, zelfregulatie, executieve functies en de rol van emoties.

 • Digitale geletterdheid

  Digitale geletterdheid omvat alle vaardigheden die je nodig hebt om te kunnen functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media een belangrijke plaats hebben.

 • Kansenongelijkheid & diversiteit

  In deze specialisatie gaan we dieper in op deze en andere vragen die je hebt over kansenongelijkheid & diversiteit. We verbinden daarbij het macroniveau van ongelijkheid met het meso- en microniveau van diversiteiten op jouw school en in je klas.