Studenttevredenheid

Studenten van de Radboud Universiteit zijn tevreden over hun opleiding. Ze beoordelen hun opleiding gemiddeld met een 3,95 op een schaal van 1 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden). Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête 2023. Aan dit landelijke tevredenheidsonderzoek deden in 2023 8.145 studenten van de Radboud Universiteit mee, wat neerkomt op 33,2% van het totaal aantal studenten.

Nationale Studenten Enquête

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête zijn een belangrijke bron voor opleidingen om het onderwijs verder te verbeteren. Ze worden ook gebruikt voor belangrijk voorlichtingsmateriaal voor aankomende studenten, zoals de Keuzegids Universiteiten, Elsevier Beste Studies en de website studiekeuze123.

Snapshot van de infographic NSE 2023
Snapshot infographic NSE 2023

Resultaten Nationale Studenten Enquête 2023

Wil je weten hoe studenten oordelen over de afzonderlijke opleidingen of faculteiten van de Radboud Universiteit, bekijk dan ons eigen interactieve NSE-Dashboard, of het NSE-dashboard op de website van Studiekeuze123. De belangrijkste resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 zijn ook verwerkt in onderstaande infographic. 

Interactieve NSE-Dashboard

NSE-Dashboard Studiekeuze123

Download de infographic