NeurotechEU - European University of Brain and Technology

Het European Universities Initiative NeurotechEU leidt de toekomstige generatie onderzoekers, innovators en ondernemers op die het potentieel van neurotechnologie zullen implementeren in de Europese samenleving en daarbuiten.

De universiteiten die verbonden zijn aan NeurotechEU zijn:

Neurotech logo vierkant
  • Radboud Universiteit
  • Universidad Miguel Hernández (Spanje)
  • Karolinska Institutet (Zweden)
  • Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn (Duitsland)
  • Boğaziçi Üniversitesi (Turkije)
  • Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca (Roemenië)
  • Debreceni Egyetem (Hongarije)
  • Université de Lille (Frankrijk)
  • Háskólinn í Reykjavík (IJsland)

Uitwisseling onderwijs, onderzoek, werkgelegenheid

Het European Universities Initiative maakt uitwisseling mogelijk van onderwijs, onderzoek en werkgelegenheid. Dit betekent dat studenten zonder beperkingen lessen kunnen volgen bij alle betrokken instellingen. Zij kunnen op die manier internationale ervaring opdoen en profiteren van de expertises van de verschillende universiteiten. Voor wetenschappers wordt het makkelijker om het onderwijs dat zij verzorgen te verbeteren en om samen te werken in onderzoek.

Op deze manier leidt het European Universities Initiative nieuwe onderzoekers en engineers op van hoog niveau, met een achtergrond en netwerk in meerdere instituten. Dit verbetert de positie van Europa in hersenonderzoek en techniek, en zorgt voor goed opgeleide mensen om toekomstige problemen in de samenleving te tackelen

NeurotechEU, The European University of Brain and Technology

De economische en gezondheidslast van neurologische aandoeningen is een wereldwijde uitdaging voor de volksgezondheid, en neurologische aandoeningen zijn de op een na belangrijkste doodsoorzaak. Buiten het gezondheidsdomein is er een toenemende behoefte aan nieuwe, op de hersenen gebaseerde technologieën, onder andere op het gebied van besturing, computerarchitectuur en microprocessoren.

NeurotechEU levert onderwijs en opleiding voor alle segmenten van de samenleving en in alle regio's van Europa, onderwijst studenten op alle niveaus (bachelor's, master's, doctoraten en lifelong learning). Het netwerk vormt de volgende generatie multidisciplinaire wetenschappers, innovators en ondernemers die de uitdagingen van Europa op het gebied van technologie en gezondheid.

NeurotechEU brengt meer dan 180.000 studenten 30.000 personeel bij elkaar.

Website NeurotechEU

Europese samenwerking, met oog op de toekomst

Het European Universities Initiative is ontwikkeld onder leiding van de Europese Commissie, in nauwe samenwerking met de lidstaten, instellingen voor hoger onderwijs en studentenorganisaties. De Europese Commissie keurde in 2019 een eerste lichting van Europese Universiteiten goed. Na de Erasmus+ oproep tot het indienen van voorstellen in 2022 zijn er nu 44 European Universities waarbij ongeveer 340 instellingen voor hoger onderwijs betrokken zijn, in hoofdsteden en afgelegen regio's van 31 landen, waaronder alle EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen, Servië en Turkije.

Doel is om het onderwijs in Europa competitief en toekomstbestendig te maken. Door internationale samenwerking tussen universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven binnen een vakgebied is hoogstaand onderwijs en onderzoek gewaarborgd.

Contact

Neem contact op met NeurotechEU via contact [at] theneurotech.eu (contact[at]theneurotech[dot]eu) of via Pam Graave, projectmanager NeurotechEU aan de Radboud Universiteit.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van NeurotechEU? Abonneer je dan op de nieuwsbrief