laboratorium microbiologie
laboratorium microbiologie

Johnson & Johnson en Radboud Universiteit

Biomedisch, farmaceutisch en klinisch onderzoek sneller beschikbaar maken voor de patiënt. Dat is de ambitie waarmee Johnson & Johnson samenwerkt met de Radboud Universiteit en het Radboudumc.

In 2019 tekenden de partijen een intentieverklaring, met als doel onderzoekers in staat te stellen om hoogstaand academisch innovatief onderzoek te koppelen aan de vertaalcapaciteiten van de industrie. 

Focusgebieden

Johnson & Johnson Innovative Medicine ontwikkelt geneesmiddelen. De onderwerpen van projecten en initiatieven waarin we samenwerken, sluiten aan bij de focusgebieden van Johnson & Johnson Innovative Medicine: Oncology (oncologie), Immunology (immunologie), Neuroscience (neurowetenschappen), Cardiovascular (hart- en vaatziekten), Pulmonary Hypertension (pulmonale hypertensie) en Retina (netvlies). 

Aanvullen en samenwerken

Johnson & Johnson Innovative Medicine, Radboudumc en Radboud Universiteit zijn koplopers in de innovatieve gezondheidszorg. We vullen elkaar aan en werken samen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, preklinisch en klinisch onderzoek, onderwijs, zorg, duurzaamheid en talentontwikkeling. 

'Een partnerschap tussen een brede, klassieke universiteit en academisch ziekenhuis met een wereldwijd farmaceutisch bedrijf is een droom voor interdisciplinair onderzoek. Het creëren van moleculen die patiënten genezen - dat kan niet worden gedaan door alleen chemici, artsen of AI-onderzoekers. Het vraagt van wetenschappers om uit hun eigen domein te stappen en problemen op te lossen samen met collega's met heel andere expertise, die andere talen spreken en een heel andere kijk op de wereld hebben!' - Jeroen Jansen, Analytical Chemistry & Chemometrics, Radboud Universiteit

Nieuws & Agenda

Partnerdag Radboud en Johnson & Johnson

Inpiratie en ontmoetingen op vijfde partnerdag Radboud - Johnson & Johnson Innovative Medicine

Op 5 juni 2024 vond voor de vijfde keer de Radboud – J&J Innovative Medicine Partnerdag plaats. Ruim 100 onderzoekers, docenten en specialisten kwamen bij elkaar om kennis uit te wisselen en mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen te bespreken.

Cirkel Sustainable Development Goals

De kracht van community building voor duurzaamheid

Een community opbouwen die zich inzet voor het duurzaamheidsbeleid van je bedrijf of organisatie. Johnson & Johnson Innovative Medicine en de Radboud Universiteit deden het en delen hun kennis en ervaringen in een rapport.

Onderwijs

Stages bij Johnson & Johnson

Stages in Nederland en België voor studenten uit uiteenlopende richtingen, van managementwetenschappen tot medische biologie, en van artificial intelligence tot geneeskunde.

Gastcolleges door Johnson & Johnson

Johnson & Johnson Innovative Medicine geeft een gastcollege in de health track van de masterstudie Science, Management & Innovation. Geïnteresseerd in een gastcollege van Johnson & Johnson? Neem dan contact op.

Duurzaamheid

groene ontspruitende plantjes

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Radboud Universiteit, Radboudumc en Johnson & Johnson hoog op de agenda. Via wetenschappelijk onderzoek dragen we bij aan inzicht en oplossingen op het gebied van complexe en discipline-overstijgende klimaatvraagstukken.

Oncologie

weefsel onder microscoop

Vroege opsporing en behandeling van longkanker

Radboudumc en Johnson & Johnson Innovative Medicine werken gezamenlijk aan onderzoek naar de vroege opsporing en behandeling van longkanker. Deze samenwerking is onderdeel van het Europese IHI project IMAGIO.

Server rack

Innovatief data delen om impact van kanker te verminderen (HERACLES)

Het HERACLES-project heeft als doel: de impact van kanker te verminderen door een innovatieve, privacy-vriendelijke infrastructuur en afsprakenstelsel voor breed data delen op te zetten.

Neurowetenschappen

Balie Psychiatrie Radboudumc

Neusspray voor ernstige depressie

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij Radboudumc terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze spray is ontwikkeld door Johnson & Johnson Innovative Medicine.

Onderzoek en innovatie

Single cell technology in medicijnontwikkeling

Beter begrip van complexe biologische processen op cellulair niveau, kan leiden tot meer inzicht in de werking van geneesmiddelmoleculen, het beter voorspellen van bijwerkingen, en welke patiëntengroepen meer of minder baat hebben bij medicatie.

Innovatieversnelling en spin-off incubatie

Ook als het gaat om je onderzoek naar de markt te brengen, kan Johnson & Johnson Innovative Medicine een interessante partner zijn voor Radboud-onderzoekers of -spinoffs.

Patiëntenzorg

mobiele patiënteninformatie (radboudumc)

Health Monitor

Johnson & Johnson heeft een Health Monitor ontwikkeld, gericht op het welbevinden van patiënten. Die is en wordt in het Radboudumc getest.

Samenwerken bij subsidieaanvragen

Radboud Universiteit, Radboudumc en Johnson & Johnson werken samen in diverse gesubsidieerde publiek-private samenwerkingen. Benieuwd of Johnson & Johnson Innovative Medicine een geschikte partner kan zijn in een  consortiumprojectaanvraag? Neem contact op met Johnson & Johnson Innovative Medicine of vraag om advies bij een van de samenwerkingscontactpersonen van Radboud Universiteit en Radboudumc - zie onder Contact.

Carrière bij Johnson & Johnson

Ben je student of medewerker aan de Radboud Universiteit of Radboudumc en wil jij jouw carrière een boost geven? Denk dan eens aan Johnson & Johnson Innovative Medicine. Verken hoe je kunt werken op het gebied van onderzoek, productontwikkeling, opschaling en productie, regelgeving, kwalteitswaarborging, duurzaamheid, marketing en sales. Ontdek nieuwe carrièremogelijkheden en duik in de wereld van een groot farmaceutisch bedrijf. 
Elk voorjaar organiseert Johnson & Johnson Innovative Medicine 'Introduction Days Pharmaceutical Industry', met een informatief en interactief programma op meerdere locaties, waaronder Beerse (BE) en Leiden (NL). Deze introductiedagen zijn bestemd voor tweede- en derdejaars bachelor studenten. Interesse? Informeer dan bij de afdeling Career Service Science (Radboud Universiteit) of Career Service Radboudumc (Radboudumc). 
Voor andere carrièremogelijkheden kun je terecht op de career pagina’s van Johnson & Johnson Innovative Medicine.

Over Johnson & Johnson

Johnson & Johnson is een wereldwijd opererend bedrijf, dat met haar onderdeel Johnson & Johnson Innovative Medicine (voorheen de farmaceutische bedrijven van Janssen) actief is in de ontwikkeling, productie en verkoop van innovatieve geneesmiddelen, en met haar onderdeel Johnson & Johnson MedTech producten ontwikkelt en vermarkt in de medische technologie. Johnson & Johnson Innovative Medicine heeft in Europa onderzoeksvestigingen in Leiden (Nederland) en Beerse (België).

Contact

Meer weten over de strategische samenwerking tussen Radboud Universiteit, Radboudumc en Johnson & Johnson Innovative Medicine? Neem contact op met Ed Koster (Radboud Universiteit), Antoine Wellink (Radboud Universiteit) of paul.vanderhoeven [at] radboudumc.nl (Paul van der Hoeven) (Radboudumc).