The Guild of European Research-Intensive Universities

Tweeëntwintig universiteiten uit zestien verschillende Europese landen vormen het universiteitennetwerk The Guild. Dit netwerk lobbyt in Brussel voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en om mee te praten over Europees onderzoeksbeleid.

The Guild zet zich in voor het nastreven van excellentie, het belang van waarheidsvinding en het bouwen aan vertrouwen bij een breed publiek, en voor het creëren van nieuwe kennis ten behoeve van de samenleving, cultuur en economische groei.

The Guild of European Research-Intensive Universities, logo

De Radboud Universiteit is vanaf de start in 2016 een van de deelnemers aan The Guild. Dit zijn alle deelnemers:

• Aarhus University (Denemarken)
  • Babeș-Bolyai University (Roemenië)
  • University of Bern (Zwitserland)
  • University of Bologna (Italië)
  • Universiteit Gent (België)
  • University of Glasgow (Groot-Brittannië)
  • University of Göttingen (Duitsland)
  • Universiteit Groningen (Nederland)
  • Jagiellonian University (Polen)
  • King's College London (Groot-Brittannië)
  • Universiteit Leuven (België)
  • University of Ljubljana (Slovenië)
  • University of Oslo (Noorwegen)
  • Université de Paris (Frankrijk)
  • Université Paris Sciences et Lettres (Frankrijk)
  • Pompeu Fabra University (UPF) (Spanje)
  • Radboud Universiteit (Nederland)
  • University of Tartu (Estland)
  • University of Tübingen (Duitsland)
  • Uppsala University (Zweden)
  • University of Vienna (Oostenrijk)
  • University of Warwick (Groot-Brittannië)

Website The Guild

Samenwerking met ARUA via the Guild

African Research Universities Alliance (ARUA) en the Guild hebben in de zomer van 2023 twintig gezamenlijke Clusters of Research Excellence (CoRE) gelanceerd om maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen aan te pakken die zijn gebaseerd op zowel de Afrikaanse als de Europese Innovatieagenda’s. Meer informatie over de CoREs is te vinden op de website van The Guild.

Contact

The Guild heeft een bureau in Brussel, om op die manier nauw in  contact te kunnen blijven met Europese beslissers over onderzoeksbeleid en –financiering.

Meer weten of in contact komen met The Guild? Dat kan via Mechteld Bous, Research & Impact, Radboud Universiteit.