Radboud Universiteit
Zoek in de site...

DEI Ambassadeurs-programma voor medewerkers van de Radboud Universiteit

Doelen

In dit programma willen we het bewustzijn vergroten van de deelnemers m.b.t. hun eigen gedrag en de structuren die onbewust leiden tot uitsluiting van anderen. We oefenen met praktische tools om die structuren te doorbreken en leren over inclusief leiderschap en inclusieve communicatie. Deelnemers leren DEI-problemen te herkennen en kunnen de sessie gebruiken als platform om uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, in te brengen en te bespreken. De deelnemers ontwikkelen hun competenties door op een inspirerende en coöperatieve manier aan DEI issues te werken en zijn vervolgens in staat input te leveren aan o.a. het management. Ook leren deelnemers tools te gebruiken om DEI in hun teams en/of organisatie te implementeren.

Lees meer

DEI Student Ambassadeurs

Als Student Ambassador van het thema Diversity, Equity and inclusion draag je actief bij aan het inclusiever, gelijkwaardiger en diverser maken van de campus. Dit doe je door meer bewustzijn te creëren over (onbewuste) vooroordelen én deze kennis te delen met medestudenten. Je helpt andere studenten en verenigingen met jouw kennis en ervaringen.

Lees meer

Campussessie zomer-02-DvA-6917

Wat is DEI?

Weet jij wat de woorden diversiteit, gelijkheid en inclusie eigenlijk betekenen? Onze studentenambassadeurs hebben de definities uitgelegd in het volgende document!

Waarom DEI belangrijk is?

Wat is het belang van rekening houden met diversiteit, gelijkheid en inclusie? Dat leggen wij je uit in het volgende document!

Bewustwording van DEI

Ga voor jezelf na of jij of je studie- of studentenvereniging als inclusief kunnen worden beschouwd.

DEI stappenplan

Onze studentenambassadeurs leggen in het volgende document uit wat je als individu kunt doen om een inclusieve en diverse omgeving te creëren.

Wat je kan doen als vereniging?

Wil je leren hoe je een inclusieve omgeving kunt creëren binnen een vereniging? Om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt? Lees onze tips!

DEI: planning, uitvoering en evaluatie

Ben je van plan een evenement te organiseren en wil je weten hoe je dit op inclusieve wijze kunt doen? Lees onze checklist hieronder!