Radboud Universiteit

DEI Onbewuste Vooroordelen Theater Workshop

Een gezamenlijk diversiteit, gelijkwaardigheid & inclusie (Dei) initiatief van Radboud Universiteit en Radboud-Umc

Samen met het Radboudumc heeft de Radboud Universiteit met Crux Creaties een interactief theater gemaakt. Het theater is gericht op het aanpakken van vooroordelen. Medewerkers en studenten hebben input gegeven voor het script door hun verhalen en ervaringen te delen zodat deze productie een weerspiegeling is van wie we zijn.

Het is deels een theater, waar gedeelde verhalen worden nagespeeld op het podium door een team van professionals. Ze vragen zich bijvoorbeeld hardop af hoe ze een ‘safe space’ kunnen creëren, verschillen kunnen overbruggen, machtsverhoudingen kunnen onderzoeken en aankaarten en ook vragen ze zich af wat diversiteit werkelijk betekent.  Deze scènes fungeren als vensters op vooroordelen, gedragingen van alledag en kwesties als gendergelijkheid en het doorbreken van het glazen plafond; fysieke of psychische beperkingen die (on) bewust leiden tot afstand tot de arbeidsmarkt; constructie van barrières als het gaat om personen met verschillende identiteiten [zoals ras, etniciteit, geslacht, leeftijd, religie, uiterlijk, taal, immigrantenstatus en andere op identiteit gebaseerde kenmerken.

Deze workshop biedt jou, het publiek, leiders en teamleden kansen om serieuze problemen aan te pakken die je op je werk tegenkomt en stelt je in staat om een ​​aantal moeilijke gesprekken aan te gaan. Het probeert je de tools te geven om met ongemak in een veilige ruimte te zitten. Begrijpen we elkaar? Kunnen we verschillen overbruggen?

Het is de bedoeling dat we als publiek samen brainstormen over strategieën die we kunnen kiezen om binnen onze teams te implementeren om meer gewenst gedrag op de werkplek te veroorzaken.

Uitvoering 1 |Radboud universiteit | 19 mei, 2022

• Tijd: 15.00 – 18.00 uur (inloop 14.45 uur)
  • Taal: Engels
  • Locatie: Theater C Radboud University, Elinor Ostrombuilding, Heyendaalseweg 141

Uitvoering 2 | Radboudumc  | 21 juni, 2022

• Tijd: 16.15 - 19.15 uur (inloop 16 uur)
  • Taal: Nederlands
  • Locatie: Radboudumc, De Waalbrug ABC, Experience Center

Uitvoering 3 | Radboud Universiteit | 23 juni, 2022

• Tijd: 15.00 – 18.00 uur   (inloop 14.45 uur)
  • Taal: Engels
  • Locatie: Theater C Radboud University, Elinor Ostrombuilding, Heyendaalseweg 141

Uitvoering 4 | Radboudumc | 14 juli, 2022

• Tijd: 16.15 - 19.15 uur. (inloop 16 uur)
  • Taal: Nederlands
  • Locatie: Radboudumc, De Waalbrug ABC, Experience Center

Graag horen we of u deel kunt nemen bij een van deze voorstellingen.