Radboud Universiteit

Radboud Universiteit ondertekent Charter Diversiteit

Datum bericht: 22 november 2021

Op 18 november ondertekenden Daniel Wigboldus (voorzitter college van bestuur) en Rona Jualla van Oudenhoven (Chief Diversity Officer) de Charter Diversiteit. De Charter Diversiteit is een onderdeel van SER Diversiteit in bedrijf.

ondertekenen charter diversiteit“Door het Charter Diversiteit te ondertekenen, hebben we toegang tot extra kennis en vergroten we ons netwerk. Hiermee versterken we onze inzet voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer”, aldus de Chief Diversity Officer van de Radboud Universiteit, Rona Jualla van Oudenhoven.

Voor de universiteit is het belangrijk dat studenten en medewerkers het gevoel hebben om erbij te horen. De campus moet een plek zijn waar iedereen zich veilig en betrokken voelt - met het recht op een goede geestelijke gezondheid, pedagogische, psychologische en sociale veiligheid. Daarnaast staan een sterke focus op behartiging van mensenrechten en de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel.

Charter Diversiteit

• In het Charter Diversiteit heeft de universiteit haar concrete uitdaging op het gebied van diversiteit en inclusie op de werkvloer omschreven. Door te ondertekenen heeft de universiteit zich gecommitteerd aan die uitdaging. De Radboud Universiteit volgt hiermee collega-Nederlandse universiteiten zoals de Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.
  • Ruim 250 Nederlandse en 12.000 Europese bedrijven hebben de Charter Diversiteit al ondertekend. Het Charter is aangesloten bij het Europees platform van Diversity Charters. Iedere ondertekenaar heeft toegang tot het netwerk van ruim 12.000 organisaties in 26 landen die deel uitmaken van dit platform.
  • Het Charter Diversiteit richt zich op meerdere dimensies van diversiteit: arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Ieder bedrijf bepaalt zelf waar de focus ligt.

>> meer informatie over diversity, equity and inclusion bij de Radboud Universiteit.