Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Digitale exposities

Radboud Erfgoed stelt digitale exposities samen aan de hand van erfgoedcollecties van de Radboud Universiteit.

Titus Brandsma

Titus Brandsma was naast priester ook rector magnificus en hoogleraar Filosofie aan de Radboud Universiteit – destijds Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij kwam om het leven in concentratiekamp Dachau, een half jaar nadat hij wegens zijn verzet tegen het nationaalsocialisme door de nazi’s was gearresteerd. Op 15 mei 2022 werd hij heilig verklaard.

Ladekast: Museum Het Valkhof

In Museum Het Valkhof staat een ladekast waarin prenten, boeken en kleine objecten tentoongesteld kunnen worden. Het is de plek waar Radboud Erfgoed kleine presentaties verzorgt, met als aanvulling een overzicht van de gedigitaliseerde exemplaren van de tentoongestelde werken uit de collectie van de Radboud Universiteit.

Gebedenboek Maagdendries

In 2021 is de collectie van Radboud Erfgoed verrijkt met een vijftiende-eeuws gebedenboek. Bijzonder aan dit handschrift uit het Maastrichtse vrouwenklooster Maagdendries (1352-1775) zijn de vele oorspronkelijke details en gebruikssporen. Reis mee en ontdek op hoeveel manieren je een boek kunt lezen.

Collectie Soeterbeeck

De meer dan vijftig handschriften en ruim zeshonderd gedrukte werken van het klooster Soeterbeeck in Deursen-Ravenstein kennen een eeuwenlange en turbulente geschiedenis. In 1997 kwam de collectie onder de hoede van de Radboud Universiteit.