Radboud Universiteit

De kapel

De ‘grote kapel’ van Klooster Berchmanianum ligt op de eerste verdieping en neemt in het gebouw een centrale plaats in. De glas-in-loodramen zijn vervaardigd door het bekende Atelier F. Nicolas & Zonen uit Roermond. Verder zijn er onder meer beelden uit het Utrechtse Atelier Brom en van de Belgische beeldhouwer C. Van de Capelle te zien.

Het orgel klinkt tijdens Open Monumentendag 2019

De tegenwoordige kapel van Academiegebouw Berchmanianum, gezien vanachter het spreekgestoelte, met frontaal zicht op de toehoordersplekken en het orgel uit 1960

[Dienst Marketing & Communicatie/Dick van Aalst, Radboud Universiteit, Nijmegen]

Zicht op onder meer de oorspronkelijke glas-in-loodramen in de kapel van Academiegebouw Berchmanianum; ‘Benedicite omnia opera Domini Domino’ (‘Loof de Heer, al zijn werken’)