Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Campus

De campus huisvest tegenwoordig de hele Radboud Universiteit. Voor de Tweede Wereldoorlog was de universiteit gevestigd in de binnenstad, vaak in oude villa’s. Na de oorlog was er behoefte aan uitbreiding met een medische faculteit en een faculteit natuurwetenschappen. Het landgoed Heyendael van de familie Jurgens werd daartoe in twee fasen aangekocht, net als de omringende terreinen.

De campus in beeld

De campus van de Radboud Universiteit is compact en kan in relatief korte tijd helemaal worden belopen. De campus is ook groen, zoals vooral vanuit de lucht goed te zien is. De vele bomen en rododendrons doen onmiddellijk denken aan de tijd dat het landgoed Heyendael nog bewoond werd door families van stand.

De campus in kaart gebracht

Dankzij de grootschalige bouwprojecten van de laatste tientallen jaren lijkt de campus heel jong: de nieuwbouw heeft een moderne uitstraling. Oude bestektekeningen en vergeelde plattegronden laten echter in detail zien hoe die campus een serieuze geschiedenis heeft en vooral na de Tweede Wereldoorlog continu in beweging is geweest. Er werd gebouwd en er werd gesloopt. Wegen en paden kwamen en verdwenen.

Beelden op de campus

Niet alle erfgoed van de Radboud Universiteit ligt verborgen in depots en magazijnen. Ook in de publieke ruimte valt er het nodige te bewonderen. Zo staan er op verschillende plekken beelden met daarmee verbonden verhalen.