Radboud Universiteit

Erfgoed op de campus 1: Leraar in de storm. Het beeld van Thomas van Aquino

Datum bericht: 25 mei 2020

Van het Keizer Karelplein tot de Campus. Al bijna honderd jaar maakt het beeld van Thomas van Aquino onderdeel uit van het dagelijks leven op de Radboud Universiteit. Universiteitshistoricus Jan Brabers verhaalt over de roerige tijden die het beeld heeft meegemaakt en de wisselende betekenissen die eraan zijn toegekend.

Thomas van Aquino, een belangrijke Italiaanse filosoof en theoloog uit de dertiende eeuw, was eeuwenlang een toonbeeld voor wetenschappers en groeide uit tot patroonheilige van alle katholieke universiteiten. Zijn beeld, nu te vinden nabij de Aula op de Campus, dateert uit 1926. Het werd door de kloosterorde van de dominicanen cadeau gedaan en heeft op verschillende plekken in de stad gestaan.

Benieuwd naar 'the making of' van deze video over het standbeeld van Thomas van Aquino? Chris Dols geeft je een kijkje achter de schermen in deze blog.