Radboud Universiteit

Sfeerimpressie concert Laet ons vrolijck sijn

Datum bericht: 3 juli 2020

Gezangen van Amsterdamse begijnen in Nijmegen: een meer dan vierhonderd jaar oud boek uit het Ronde begijnhof wordt vandaag de dag bewaard in de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit. De Utrechtse musicologe Ulrike Hascher-Burger (1955-2020) onderzocht dit bijzondere boek. Het is een liturgisch getuigenis uit de periode van de huiskerken, en daarom van grote waarde.

Op 30 november werden de middeleeuwse gezangen uit het boek in de Valkhofkapel in Nijmegen voor het eerst in vierhonderd jaar weer ten gehore gebracht door het Trigon Ensemble onder leiding van Margot Kalse. Ulrike Hascher-Burger verzorgde een inleiding bij dit bijzondere concert.

Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van de avond, of lees het achtergrondverhaal Amsterdamse begijnen in Nijmeegse kapel.