Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Hart voor Vrouwen

Hart voor Vrouwen is opgericht door Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan de Radboudumc Nijmegen. Sinds begin 2014 zet de stichting zich in voor multidisciplinair onderzoek gericht op hart- en vaatziekten bij vrouwen. Dat doen we, omdat wereldwijd de meeste vrouwen overlijden aan hart- en vaatziekten. Door meer onderzoek moet de zorg aan vrouwen verbeteren.

Strijd tegen hart- en vaatziekten

Er sterven meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch worden bij wetenschappelijk onderzoek met name mannen onderzocht. Daardoor ontbreekt een gedegen kennis over de symptomen en oorzaken bij vrouwen. We maken ons hard voor het bij elkaar brengen van verschillende medische vakgebieden. Daardoor zijn onderlinge verbanden zichtbaar geworden. Want naast het hart, spelen ook andere organen en externe invloeden een rol bij hart- en vaatziekten. Maar we hebben nog meer kennis nodig over deze verbanden om vrouwenlevens te redden. Daarom stimuleert stichting Hart voor Vrouwen multidisciplinair onderzoek.

Het verrichten van gedegen wetenschappelijk onderzoek is enorm belangrijk. Op basis hiervan kunnen artsen hart- en vaatziekten eerder signaleren. En kunnen behandelingsmogelijkheden ervoor zorgen dat er minder vrouwen overlijden. De strijd tegen doodsoorzaak nummer één gaat helaas wel gepaard met de nodige kosten. Wij financieren het onderzoek naar dwarsverbanden daarom met behulp van sponsoren.  Wilt u ons ook helpen in de strijd tegen hart- en vaatziekten?

Bijdragen

Wilt u doneren aan het Hart voor Vrouwen? Dat kan hier of door uw donatie over te maken naar IBAN NL84 ABNA 0472 5080 67 ten name van 'stichting Hart voor Vrouwen', onder vermelding van ‘Hart voor Vrouwen’. Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Contact

Voor meer informatie kunt u kijken op www.hartvoorvrouwen.nl of contact opnemen via info@hartvoorvrouwen.nl.