Radboud Universiteit
Zoek in de site...

Doneren

U kunt op verschillende manier bijdragen aan het Radboud Fonds. Door middel van ons donatie-platform kunt u gelijk bijdragen. Hartelijk dank! Wilt u liever een specifiek project steunen? Kijkt u dan hier voor een overzicht van de projecten. Op een andere manier bijdragen aan het Radboud Fonds? Hieronder vind u een overzicht van alle donatie mogelijkheden.

Donatie mogelijkheden

Eenmalig doneren

Belastingvoordeel bij eenmalig doneren
Het Radboud Fonds is geregistreerd als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw gift kan hierdoor onder voorwaarden in aanmerking komen voor belastingaftrek. Voor een uitgebreide toelichting verwijzen we u graag naar de pagina Veelgestelde vragen of de website van de Belastingdienst. U kunt natuurlijk ook even contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Doorlopende schenking of schenkingsovereenkomst

Belastingvoordeel bij doorlopende schenking of schenkingsovereenkomst
Wanneer u ervoor kiest om het Radboud Fonds minstens vijf jaar lang te ondersteunen is het bedrag dat u schenkt volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Voorwaarde is wel dat u uw schenking vastlegt in een schenkingsovereenkomst met het Radboud Fonds. U kunt deze overeenkomst opvragen bij Marjolein Rauws of hier (pdf, 150 kB) downloaden. Deze kunt u vervolgens printen, ondertekenen en (zonder postzegel) opsturen naar:

Radboud Universiteit
Radboud Fonds
Antwoordnummer 1908
6500 VC  Nijmegen

Meer informatie over de aftrekbaarheid van uw gift vindt u op de pagina Veelgestelde vragen of op de website van de Belastingdienst. U kunt natuurlijk ook even contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Fonds op Naam

Wilt u zelf bepalen waar uw bijdrage aan ten goede komt? Dan is het mogelijk om een Fonds op Naam in te stellen. Deze vorm van schenken biedt u de mogelijkheid om uw bijdrage heel gericht te besteden binnen onze doelstellingen. Indien u dat wenst, kan het Fonds op Naam uw eigen (familie- of bedrijfs)naam dragen, zodat zichtbaar is uit wiens vermogen de schenking afkomstig is. Het is ook mogelijk te schenken aan een bestaand Fonds op Naam. Het financiële beheer van een Fonds op Naam wordt verricht door het Radboud Fonds.

Een Fonds op Naam oprichten is mogelijk vanaf een inleg van 50.000 euro. De afspraken die we maken over het bestedingsdoel, de naam, de looptijd en de wijze waarop het vermogen vrijkomt voor besteding worden vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.

Naamsbekendheid
Indien gewenst, kunt u een Fonds op Naam op onze website vermelden. Het krijgt daarmee naamsbekendheid en kan voor u een manier zijn om donateurs te informeren over het doel van het Fonds op Naam. Uw fonds op Naam komt op de pagina ‘Doelen’ van deze website.

Geen schenk- of erfbelasting
Doordat het Radboud Fonds geregistreerd staat als ANBI bent u geen schenk – of erfbelasting verschuldigd. Het is mogelijk om een Fonds op Naam bij leven af te sluiten, maar u kunt het ook in uw testament opnemen.

Meer informatie of persoonlijk advies?

Heeft u behoefte aan meer informatie over doneren of wilt u graag een persoonlijk advies? Neemt u dan contact op met Marjolein Rauws via Marjolein.Rauws@ru.nl