Radboud Universiteit

Op excursie in Madrid naar Jheronimus Bosch

Datum bericht: 30 april 2017

Is het mogelijk om met behulp van forensische technieken het DNA van Jeroen Bosch te identificeren? En zo ja, wat kun je daar dan mee? Alumni van de Radboud Universiteit zochten naar antwoorden tijdens een vijfdaagse excursie naar Madrid.

Tijdens een vijfdaagse reis naar Madrid gingen vijftien alumni afgelopen maart op zoek naar het antwoord op deze vragen. Onder begeleiding van Jos Koldeweij en Matthijs Ilsink, drijvende krachten achter het Bosch Research and Conservation Project, bestudeerden de alumni een aantal van de meesterwerken van Jeroen Bosch in de beroemdste musea van Madrid en volgden minicolleges over de werken van Bosch en de periode waarin de schilderijen gemaakt werden.

foto_groep_madrid_reis_2017_koldeweij_ilsink_jeroen_boschAlle deelnemers deden naar aanleiding van de reis een gulle donatie aan het Bosch Research and Conservation Project. Met deze bijdrage wordt onderzoek naar twee schilderijen, die vermoedelijk uit de werkplaats van Bosch komen en zich in Engeland bevinden, mogelijk gemaakt. Door dit onderzoek moet een beter beeld ontstaan van de organisatie en output van de werkplaats waar Bosch leiding aan gaf.

De volgende reis zal in het voorjaar van 2018 plaatsvinden rondom het thema 'Maria van Gelre'. Bent u geïnteresseerd in de reizen die wij organiseren? Neemt u dan contact op met Marjolein Rauws.